Έπνιξε τη γυναίκα του στη μπανιέρα γιατί την ζήλευε 49χρονος

Έπνιξε τη γυναίκα του στη μπανιέρα γιατί την ζήλευε 49χρονος
9 Μαΐου 2019, 18:41
A+ A-
Το έγκλημα αναβίωσε στο Δικαστήριο, που καταδίκασε τον δράστη σε ισόβια κάθειρξη.

Οι λεπτομέρειες ενός εγκλήματος, που έγινε τον Μάιο του 2015, με δράστη 49χρονο, ο οποίος σκότωσε την 48χρονη σύζυγό του, αναβίωσε στο  Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας 

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη,  είχε σκοτώσει τη σύζυγό του στο διαμέρισμά τους στην Αγυιά και είχε αυτοτραυματιστεί με ξυραφάκια για να σκηνοθετήσει απόπειρα αυτοκτονίας. 

Το θύμα καταγόταν από την Θεσσαλονίκη και εργαζόταν ως σερβιτόρα, ενώ ο δράστης ήταν χειριστής μηχανημάτων, από την Πάτρα, όπου έμενε το ζευγάρι, μέχρι που ήλθε σε διάσταση και η γυναίκα έφυγε από το σπίτι. 

Στις 24 Μαΐου 2015 η 48χρονη γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της μετά από έκκληση του γιου της, παρόλο που ήταν σε διάσταση με το σύζυγό της. Όταν την είδε ο σύζυγός της, την άρπαξε από τα μαλλιά, την έδεσε με χειροπέδες, γέμισε τη μπανιέρα με νερό και την έπνιξε. 

Η πολιτική αγωγή ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο δράστης ήταν ένα άτομο που ήθελε να ασκεί εξουσία πάνω στο θύμα και πως και στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να τη σκοτώσει φιμώνοντάς την με ένα μαξιλάρι, ενώ την είχε ξυλοκοπήσει βάναυσα άλλες τέσσερις φορές. 

Η υπεράσπιση του 49χρονου ζήτησε να ληφθεί υπόψη του Δικαστηρίου το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχής κάτι που δεν έγινε δεκτό, ενώ τόνισε πως δεν άντεχε την θέληση της συζύγου του να βγαίνει τα βράδια, παρόλο που ήταν παντρεμένοι.

Επιστροφή