Ξηροί καρποί έξτρα γευστικοί και νόστιμοι

Ξηροί καρποί έξτρα γευστικοί και νόστιμοι
21 Ιανουαρίου 2011, 09:17
A+ A-
Πώς να διατηρήσετε τους ξηρούς καρπούς φρέσκους και γευστικούς.

 

* Της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

 

 

Οι ξηροί καρποί θα αποκτήσουν τραγανή υφή και επιπλέον άρωμα αν τους καβουρδίσω ελαφρά.
Θα τους τοποθετήσω σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και θα τους αφήσω για 3-5 λεπτά στην εστία ίσα να αρχίσουν να μοσχοβολούν. Εναλλακτικά μπορώ να τους βάλω σε ταψί και θα τους αφήσω για 2-3 λεπτά στο γκριλ του φούρνου.

Προσέχω ιδιαίτερα και στις δύο περιπτώσεις γιατί καίγονται εύκολα και τότε γίνονται πικροί και δυσάρεστοι στη γεύση.


Πως να διατηρήσετε τη φρεσκάδα των ξηρών καρπών

Οι ξηροί καρποί περιέχουν άφθονα έλαια γι' αυτό, όταν μένουν για καιρό εκτεθειμένοι ταγγίζουν και πανιάζουν.
Ο καλύτερος τρόπος διατήρησής τους είναι να φυλάσσονται στο ψυγείο αν είναι με το εξωτερικό τους κέλυφος ή στην κατάψυξη αν είναι καθαρισμένοι, σε δοχεία που κλείνουν καλά.
Οταν πρόκειται να τους χρησιμοποιήσουμε, δε χρειάζεται να περιμένουμε να ξεπαγώσουν καθόλου, έτσι κι αλλιώς ξεπαγώνουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Επιστροφή