Πολιτική

ΝΙΚΗ ΡΟΔΙΤΗ: Μάχομαι για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

14 Μαΐου 2019, 15:23
Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Χαλκίδας αναφέρει τρεις σημαντικούς λόγους που αξίζει τη ψήφο μας. 

Για πρώτη φορά κατεβαίνει υποψήφια η δικηγόρος Νίκη Ροδίτη - Χάνου και είναι έντονος ο παλμός που έχει για να προσφέρει όσα περισσότερα γίνεται στον τόπο της.

Είναι μέλος στο ΔΣ της υπηρεσίας προστασίας ανηλίκων Χαλκίδας και έχει επιλέξει να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του Χρήστου Παγώνη.

Μέσα από την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στο egnomi.gr εξηγεί ποιος είναι ο λόγος που την ώθησε να πάρει μέρος στις επερχόμενες εκλογές αλλά και ποιοι είναι οι λόγοι που αξίζει να πάρει τη ψήφο μας. 

Διαβάστε την...

Τι σας έκανε να συμμετέχετε στις εκλογές για το Δήμο Χαλκιδέων;

Αυτό που με παρακίνησε να λάβω μέρος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές είναι η επιθυμία μου να συμμετέχω στην υλοποίηση του οράματος για την δημιουργία μιας πρότυπης πόλης, μια πόλης με υποδομές, μια πόλης σύγχρονης με καινοτόμες ιδέες, με ευαισθησία στον δημότη, μια πόλης φιλικής στο περιβάλλον,  με σεβασμό στον πολιτισμό και τις επιστήμες, μια πόλης που θα έχει σαν στόχο την εσωτερική αυτάρκεια και ενδυνάμωση, ώστε να μπορέσει με αξιοπρέπεια να διεκδικήσει την εξωστρέφεια και να γίνει ακαταμάχητος πόλος έλξης τουριστών .Εξάλλου , θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του κάθε δημότη να είναι ενεργός, να αξιοποιεί τις  δυνατότητές  του έτσι ώστε να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο. 

 

Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό του Χρήστου Παγώνη; 

Θεωρώ ότι ο κος Παγώνης είναι έναν άνθρωπος με ήθος, εντιμότητα, δυναμισμό, προσήλωση στο στόχο, με ικανότητες στην διοίκηση αφού κατάφερε κατά την διάρκεια της θητείας του, όχι μόνο να κρατήσει όρθιο το δήμο μας , ο οποίος χτυπήθηκε πολύ από την οικονομική κρίση, αλλά και να του δώσει μια άλλη προοπτική, τολμώντας  να θέσει υψηλούς στόχους.

Είναι γεγονός ότι η Χαλκίδα κατάφερε να μπει σε μια αναπτυξιακή διαδικασία  με βάση πάντα συγκροτημένα σχέδια. Συγκεκριμένα, ο κος Παγώνης επέτυχε σε ποσοστό 100% την έγκριση χρηματοδοτήσεων των προτάσεων που είχε καταθέσει ως δημοτική αρχή, οι οποίες έφτασαν συνολικά το ποσό των 80.000.000 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή, για ένα πανελλαδικό ρεκόρ προτάσεων και εγκρίσεων.

Έργα όπως η  Δημοτική αγορά,  το νέο  Νοσοκομείο, η ίδρυση της Τεχνόπολης του Ευρίπου και Πανεπιστημιακών σχολών, η παράκαμψη Χαλκίδας,  οι μεγάλες αστικές αναπλάσεις σε πολλά σημεία της πόλης, η αξιοποίηση της αποθήκης του ΟΣΕ και η μετατροπή της σε πολυχώρο πολιτισμού, το εκτεταμένο πρόγραμμα επισκευής και συντήρησης σχολείων, η ένταξη στο πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων του έργου «Μελετη Αντιμετώπισης των φαινομένων Διάβρωσης στην Ακτογραμμή Αυλίδος έως Βαθύ του Δήμου Χαλκιδέων και κατασκευή των απαραιτήτων έργων», η σύνδεση με το φυσικό αέριο, οι οπτικές ίνες, πολλές παιδικές χαρές, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος σε πολλές περιοχές της πόλης μας και τόσα άλλα έργα τα οποία σιγά σιγά θα μεταμορφώσουν την πόλη μας και θα την καταστήσουν μια όμορφη πόλη λειτουργική και ευημερούσα.

Όλα τα ανωτέρω συνηγόρησαν ώστε να θελήσω να συμπορευτώ με τον συνδυασμό του κου Παγώνη .

 

Ποιοι είναι οι τρεις βασικοί λόγοι για να σας ψηφίσουν οι πολίτες του Δήμου;

Θεωρώ ότι ένας σημαντικός λόγος είναι το γεγονός ότι από το 2001 είμαι μάχιμη δικηγόρος κι ως εκ τούτου έχω συλλέξει πολύτιμη εμπειρία και γνώσεις  τα οποία δύναμαι να αξιοποιήσω, ώστε να ανταποκριθώ στα καθήκοντα που ενδεχομένως να αναλάβω.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη σε όλα τα θέματα που αφορούν τις ευάλωτες  κοινωνικές ομάδες και αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που από τα πρώτα χρόνια της δικηγορίας μου παρείχα ανιδιοτελώς  τις υπηρεσίες μου ως δικηγόρος σε δομές του δήμου που αφορούν την κακοποιημένη γυναίκα και το παιδί, στο χαμόγελο του παιδιού, στην πρόνοια, στην υπηρεσία προστασίας του καταναλωτή, ενώ είμαι μέλος στο Δ.Σ της Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων και μέλος της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου, το πρόσφατο μάλιστα συνέδριο μάλιστα της οποίας συνέβαλα σημαντικά ώστε να γίνει στην πόλη μας.

¶λλωστε, είμαι μητέρα δυο αγοριών , γεγονός που ενδυναμώνει την ευαισθητοποίηση μου στα θέματα που αφορούν την οικογένεια και τα παιδιά. Εξάλλου στηρίζω και ακολουθώ κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία και προσπάθεια σε επίπεδο οργανώσεων και συλλόγων , που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση ευαίσθητων μελών της κοινωνίας μας αλλά ταυτόχρονα προάγουν και τον πολιτισμό του τόπου μας.     

Ο τρίτος λόγος είναι το γεγονός ότι είμαι ένα νέο πρόσωπο σε ο,τι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, με καινούριες ιδέες , με ενθουσιασμό και όρεξη για δράση, είμαι ένα πρόσωπο που επιδιώκει και αγαπά να έχει επαφή με τους συμπολίτες του, να συμμερίζεται τα προβλήματά τους, να παίρνει θέση σε αυτά και να επιδιώκει επίμονα τη λύση τους.

 

Σε ποιον τομέα θα επικεντρώσετε περισσότερο το ενδιαφέρον σας αν εκλεγείτε;

Θεωρώ ότι θα μπορούσα να υπηρετήσω τις ανάγκες του Δήμου σε όποιο τομέα χρειαστεί. Όπως προανέφερα έχω μεγάλη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν την οικογένεια και τα παιδιά. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η οικογένεια είναι ο στηλοβάτης και ο πυρήνας της κοινωνίας μας. Ο στόχος μου θα ήταν να ενδυναμώσω όσο μπορώ τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες, τους μονογονείς, τα απροστάτευτα παιδιά και γενικά κάθε δημότη που βρίσκεται σε ανάγκη.

 

Πιστεύετε ότι θα πρέπει να αυξηθεί η εκπροσώπηση των γυναικών στο δημοτικό συμβούλιο και για ποιο λόγο;

 

Θεωρώ ότι εδώ και πολλά χρόνια οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι, και μπορούν, και αξίζουν να ανταποκριθούν σε αξιώματα και σε θέσεις ευθύνης. Η αυξημένη συμμετοχή των γυναικών στο δημοτικό συμβούλιο είναι επιβεβλημένη προκειμένου να υπάρχει και να αξιοποιείται η ικανότητα των γυναικών προς διαχείριση των πάσης φύσεως ζητημάτων και καταστάσεων.  

 

Μικρά - Μικρά αλλά σημαντικά....

Η αγαπημένη μου γειτονιά: Είναι η γειτονιά που μένω, η Νεάπολη Χαλκίδος, γιατί είναι μια προσφυγική περιοχή και μου θυμίζει τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα.   

Χαλαρώνω με: Τη συντροφιά ενός καλού  βιβλίου η με την καλή παρέα αγαπημένων φίλων.

Το μεγαλύτερο ελάττωμά μου είναι: Η τελειομανία μου.

Η δικηγορία για μένα είναι: Ο τρόπος για να υπηρετώ την δικαιοσύνη και τον άνθρωπο.

Η σχέση μου με το χρήμα: Είναι χαλαρή.   

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ: Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τα προϊόντα ΠΟΠ της Περιφέρειας

ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ: Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τα προϊόντα ΠΟΠ της Περιφέρειας
Πολιτική
[04/06/2020 - 12:18]

Ζητάει την ουσιαστική στήριξη των παραγωγών και των συνεταιρισμών. ...περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: Ο Νίκος Γουρνής ζήτησε από τον Τσώκο να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: Ο Νίκος Γουρνής ζήτησε από τον Τσώκο να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος
Πολιτική
[04/06/2020 - 09:59]

Διχασμένη παραμένει η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ερέτριας ...περισσότερα

ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Έχουμε θρηνήσει 59 νεκρούς στο δρόμο Χαλκίδας-Αρτάκης σε 18 χρόνια

ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Έχουμε θρηνήσει 59 νεκρούς στο δρόμο Χαλκίδας-Αρτάκης σε 18 χρόνια
Πολιτική
[04/06/2020 - 08:45]

Τι ζήτησε ο βουλευτής Εύβοιας από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ...περισσότερα

Δυο μέτρα και δυο σταθμά για την ενίσχυση της εταιρείας Agean

Δυο μέτρα και δυο σταθμά για την ενίσχυση της εταιρείας Agean
Πολιτική
[03/06/2020 - 17:24]

Ο Συμεών Κεδίκογλου γράφει για την κρατική ενίσχυση της αεροπορικής εταιρείας, που έχει οσμή σκανδάλου.   ...περισσότερα