Εργατικά

ΠΑΜΕ: Ο θάνατος στην Κάρυστο δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα

ΠΑΜΕ: Ο θάνατος στην Κάρυστο δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα
14 Μαΐου 2019, 13:45
Σκληρή ανακοίνωση για το δεύτερο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Εύβοια, σε λίγες μέρες.

Το δεύτερο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, που συνέβη στην Εύβοια, μέσα σε λίγε μέρες, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της συνδικαλιστικής παράταξης ΠΑΜΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «έγκλημα».

Ο θάνατος Πακιστανού εργάτη σε πτηνοτροφείο στο Βατώντα ήταν το πρώτο ατύχημα, για να ακολουθήσει ο θάνατος Αλβανού εργάτη σε κατασκευαστικό έργο οδοποιΐας, στην περιοχή της Καρύστου.

Το ΠΑΜΕ τονίζει –μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του, τα εξής:

"Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του συναδέλφου που έχασε τη ζωή του την ώρα της δουλειάς, αυτή τη φορά σε κατασκευαστικά έργα στη Ν. Εύβοια. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο που τραυματίστηκε στον ίδιο χώρο και από την ίδια αιτία.

Είναι ο δεύτερος δολοφονημένος για τα κέρδη της εργοδοσίας που έχει καταγραφεί μέσα σε λίγες ημέρες στην Εύβοια και μάλιστα είναι και αυτός μετανάστης όπως μετανάστης ήταν και ο συνάδελφος στην «Αγροζωή» του ομίλου «Πίνδος».

Δεν είναι ατυχήματα, είναι εγκλήματα που επαναλαμβάνονται συνέχεια και παντού, όπως και στη περιοχή μας.  Δεν οφείλονται στην κακιά ώρα, ούτε στην απροσεξία των εργαζομένων.

Δεν οφείλονται ούτε στην αδιαφορία και την ανευθυνότητα μιας μερίδας «κακών» εργοδοτών και διευθυντικών στελεχών. Όταν η παραγωγή έχει σα μοναδικό στόχο το κέρδος, για το οποίο οι κεφαλαιοκράτες ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο, τότε η ανθρώπινη ζωή περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Το ωράριο είναι από το πρωί ως το βράδυ και πολλές φορές γίνεται λάστιχο, χωρίς τα απαραίτητα διαλείμματα, χωρίς να επιτρέπει στον εργαζόμενο να ξεκουραστεί.

Οι ρυθμοί δουλειάς εντατικοποιούνται μέχρι εκεί που δεν παίρνει, συνοδεύονται συχνά και από μεγάλη πίεση και άσχημη συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους."

 

Τα μέτρα ασφαλείας σπανίζουν γιατί θεωρούνται κόστος. Τα μέσα ατομικής προστασίας, είτε δεν δίνονται, είτε είναι ακατάλληλα, είτε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις συνθήκες δουλειάς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΑΜΕ: Η κυβερνητική πολιτική απειλεί την υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα

ΠΑΜΕ: Η κυβερνητική πολιτική απειλεί την υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα
Εργατικά
[29/05/2020 - 18:00]

Ανακοίνωση ενόψει της επαναλειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων.   ...περισσότερα

ΟΙΝΟΦΥΤΑ: Δύο απολύσεις στην εταιρεία General Mills Hellas

ΟΙΝΟΦΥΤΑ: Δύο απολύσεις στην εταιρεία General Mills Hellas
Εργατικά
[28/05/2020 - 07:27]

Πρόκειται για την εταιρεία που παράγει τα προϊόντα ζύμης "Pillsbury". Καταγγελία από το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας.  ...περισσότερα

Εταιρία στα Οινόφυτα ζητάει υπάλληλο

Εταιρία στα Οινόφυτα ζητάει υπάλληλο
Εργατικά
[22/05/2020 - 10:35]

Ενημερωθείτε για ποια θέση και επικοινωνήστε άμεσα. ...περισσότερα