Πέθανε η ηθοποιός Βιβέτα Τσιούνη

Πέθανε η ηθοποιός Βιβέτα Τσιούνη
15 Μαΐου 2019, 17:10
A+ A-
Είχε παίξει σε αρκετές ταινίες και γνωστές τηλεοπτικές σειρές.

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Βιβέτα Τσιούνη που συμμετείχε σε πλήθος πετυχημένων ταινιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικά έργα.

Οι περισσότεροι τη θυμούνται, μεταξύ άλλων, ως "κόρη" του αείμνηστου Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία "Μικροί Μεγάλοι Εν Δράσει", όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Γιώργο Παντζα.

Η Βιβέτα Τσιούνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και ήταν συμμαθήτρια με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Σπούδασε ακόμη στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου καθώς και στο Actor's Studio στη Νέα Υόρκη.

Η Βιβέτα Τσιούνη έπαιξε σε γνωστές ταινίες όπως: Αμφιβολίες, Αυτό το κάτι άλλο, Και οι 14 ήταν υπέροχοι, Μικροί και μεγάλοι εν δράσει, Ο θαυματοποιός, κ.α.

Παράλληλα, συμμετείχε και σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές όπως: Αξιωματικός υπηρεσίας, Κόντρα στον άνεμο, Ξενοδοχείο ο 7ος ουρανός, Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα, Οι τρεις χάριτες, Σκυλίσια ζωή, Το μαύρο κλειδί, κ.α. Επίσης έπαιξε και σε 35 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή αρκετές μέρες μετά το θάνατο και την κηδεία της, από αγγελία που δημοσίευσαν συγγενείς της σε εφημερίδα. Στην απώλειά της αναφέρθηκε σε ανάρτησή του και ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ Σπύρος Μπίμπιλας.

Δείτε παρακάτω την ανάρτησή του:

 

Επιστροφή