Κοινωνία

Έχει χάσει το 15% του βάρους του ο Κουφοντίνας

Έχει χάσει το 15% του βάρους του ο Κουφοντίνας
16 Μαΐου 2019, 15:22
Εισαγγελέας έδωσε εντολή για αναγκαστική σίτιση.

Την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος κάνει απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου ζητώντας να εγκριθεί το αίτημά του για χορήγηση άδειας, περιγράφει η ιατρική γνωμάτευση από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, που έδωσε στη δημοσιότητα η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ.

Επιπλέον, η δικηγόρος ανέφερε ότι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου έδωσε εντολή για αναγκαστική σίτιση, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι θεωρείται βασανιστήριο. 
 
Σύμφωνα με τη γνωμάτευση, ο απεργός έχει απολέσει μέχρι σήμερα 12,5 κιλά (περίπου αντιστοιχεί σε απώλεια βάρους ενός κιλού σε κάθε μέρα απεργίας πείνας) και συνολικά το 15% του βάρους του.

Παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία, ορθοστατική υπόταση, σημεία αφυδάτωσης και απίσχνασης. Με βάση τα παραπάνω, η κατάστασή του κρίνεται σταθερά επιβαρυμένη, καταλήγει η γνωμάτευση.
 
Επιπλέον σύμφωνα με την ενημέρωση της οικογένειας από τον επιβλέποντα νεφρολόγο, παρουσιάζει υπεροξέωση , δηλαδή αυξημένη παρουσία οξέος στο αίμα και πτώση του Ph, εξέλιξη που θεωρείται επικίνδυνη για την πρόκληση νεφρικής ανεπαρκείας και συναφών βλαβών που μπορεί να μην είναι αναστρέψιμες.
 
Η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ σημειώνει ότι:

"Από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου έχει δοθεί εντολή για αναγκαστική σίτιση, την οποία αρνείται ο απεργός και ως προς την οποία οι υπεύθυνοι γιατροί του νοσοκομείου θεωρούν ότι κωλύονται να εφαρμόσουν ενάντια στην θέλησή του (η σχετική πρακτική θεωρείται, όπως είναι γνωστό, βασανιστήριο)"
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε 14χρονο που έκανε ποδήλατο

Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε 14χρονο που έκανε ποδήλατο
Κοινωνία
[01/06/2020 - 17:37]

Το παιδί έπεσε από το ποδήλατο και έσπασε το χέρι του. ...περισσότερα

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Τσιγγάνοι κατέλαβαν πάλι το πάρκο του Βούρκου

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Τσιγγάνοι κατέλαβαν πάλι το πάρκο του Βούρκου
Κοινωνία
[01/06/2020 - 15:36]

Δήμος και Αστυνομία οφείλουν να βρουν άμεσα λύση στο πρόβλημα. Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής. ...περισσότερα