Μαθητές και κάτοικοι της Αλοννήσου ήρθαν εκδρομή στην Εύβοια

Μαθητές και κάτοικοι της Αλοννήσου ήρθαν εκδρομή στην Εύβοια
17 Μαΐου 2019, 11:25
A+ A-
Ήταν όλοι τους προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

Την Παρασκευή 10 Μαΐου οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Αλοννήσου και άλλα 80 μέλη της Ενορίας του νησιού, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του  Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποίησαν εκδρομή στην  Εύβοια.

Το πρωί κατέπλευσαν στο Πήλι Κηρέως και οι μεν μαθητές κατευθύνθηκαν στην Χαλκίδα με πρώτη στάση τα Γραφεία της Μητρόπολης, όπου τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος με τους Αρχιμανδρίτες π. Νικόδημο Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλο  και π. Νικηφόρο Ευσταθίου, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος, με χαρά, καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους και τους ευχαρίστησε, που του έδωσαν την δυνατότητα να τους ανταποδώσει την υποδοχή και την φιλοξενία που απολαμβάνει εκείνος από τους ίδιους, κάθε φορά που επισκέπτεται την Αλόννησο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους της Επισκοπής, είχε επικοινωνία μαζί τους και τους προσέφερε το καθιερωμένο κέρασμα και αναμνηστικές ευλογίες.

Φεύγοντας, οι μαθητές, προσκύνησαν και ξεναγήθηκαν στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας και επισκέφθηκαν άλλα σημεία της πόλης σύμφωνα με το πρόγραμμα της σχολικής εκδρομής.

Οι υπόλοιποι Αλοννησιώτες, συνοδευόμενοι από τον Εφημέριό τους Αρχιμ. Λουκά Σταμέλο, επισκέφθηκαν την Μονή Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Λίμνης, όπου προσκύνησαν τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Δαυΐδ, το κελλάκι και τον τάφο του Οσίου Ιακώβου και τέλεσαν την Ιερά Παράκληση αμφοτέρων των Οσίων.

Στη συνέχεια έλαβαν την ευλογία του Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ και τους προσεφέρθη το καθιερωμένο κέρασμα.

Επιστροφή