Περιβάλλον

ΣΜΑ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ: Εκλεισε λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης

ΣΜΑ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ: Εκλεισε λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης
18 Μαΐου 2019, 12:40
Δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με μία...ντρίμπλα έκλεισε η δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ το ΣΜΑ Αμαρύνθου, του οποίου η λειτουργία απαγορεύτηκε ουσιαστικά μετά την απόφαση του ΣτΕ να ακυρωθούν οι περιβαλλοντικοί όροι.

Η δήμαρχος έστειλε έγγραφο στο ΦοΔΣΑ και ενημέρωσε ότι γίνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης στο δρόμο που περνά ακριβώς έξω από την είσοδο του ΣΜΑ στον Άγιο Δημήτριο Αμαρύνθου.

Όπως είχε γράψει η «Γνώμη», μετά από προσφυγή των κατοίκων της περιοχής, το ΣτΕ έκρινε ελλιπή την περιβαλλοντική μελέτη που είχε συντάξει η πρώην δημοτική αρχή Βελέντζα.

Οι βασικοί λόγοι ήταν ότι αποκρύφθηκε το γεγονός ότι πλησίον του ΣΜΑ υπάρχουν κατοικίες και δεν εξετάστηκαν άλλοι χώροι για τη χωροθέτησή του.

Μετά από πιέσεις των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου, η Αμφιτρίτη Αλημπατέ δεσμεύτηκε να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος για να κλείσει ο ΣΜΑ.

Τελικά, όμως, έστειλε έγγραφο στο ΦοΔΣΑ, με το οποίο κοινοποιεί στο φορέα ότι σταμάτησε η λειτουργία του ΣΜΑ λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης έξω από το Σταθμό.

Ο διευθυντής του ΦοΔΣΑ Μπάμπης Τσοκανής (φωτό) δήλωσε στο egnomi.gr σχετικά: «Ο ΣΜΑ Αμαρύνθου δεν λειτουργεί εξαιτίας εργασιών ασφαλτόστρωσης. Η διακοπή ισχύει μέχρι τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

»Ακόμη, δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας για το τι θα πράξουμε. Θα σεβαστούμε, όμως, κάθε δικαστική απόφαση».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΛΙΒΕΡΙ: Σύσκεψη για την προστασία από τις φωτιές

ΑΛΙΒΕΡΙ: Σύσκεψη για την προστασία από τις φωτιές
Περιβάλλον
[17/06/2019 - 15:45]

Μεταξύ της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κύμης Αλιβερίου και ομάδων Εθελοντών δασοπυροσβεστών. ...περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίνδυνος πυρκαγιάς στην Εύβοια

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίνδυνος πυρκαγιάς στην Εύβοια
Περιβάλλον
[15/06/2019 - 12:20]

Η Γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ...περισσότερα