EUROVISION 2019: Νικήτρια η Ολλανδία - Πάτωσε η Ελλάδα (VIDEO)

EUROVISION 2019: Νικήτρια η Ολλανδία - Πάτωσε η Ελλάδα (VIDEO)
19 Μαΐου 2019, 14:49
A+ A-
Η χώρα μας με την Ντούσκα βγήκε 21η, ενώ την 15η θέση πήρε η Κύπρος με την Τάμτα.

Η Ολλανδία ήταν η μεγάλη νικήτρια του 64ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (18/5), ενώ πάτωσαν η Ελλάδα με τη Ντούσκα και η Κύπρος με την Τάμτα.

Η Ολλανδία ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη και την κατέκτησε με το τραγούδι "Arcade", το οποίο ερμήνευσε ο 25χρονος Dunkan Laurence, καθισμένος στο πιάνο του, ερμηνεύοντας μία όμορφη μπαλάντα.

 

Η Ντούσκα για την Ελλάδα και η Τάμτα για την Κύπρο έκαναν καλή εμφάνιση, είχαν θετική παρουσία, ξεσήκωσαν το κοινό στο στάδιο, αλλά δεν κατάφεραν να αποσπάσουν την ...εκτίμηση τόσο των επιτροπών, όσο και του τηλεοπτικού κοινού.

Οσον αφορά τις επιτροπές, την Ελλάδα ψήφισαν το Βέλγιο (3β.), η Μάλτα (4β.), η Αλβανία (4β.), το Αζερμπαϊτζάν (6β.), το Σαν Μαρίνο (8β.), η Ρωσία (10β.) και η Κύπρος (12β.).

Στο 12αρι της Κύπρου ακούστηκαν και γιουχαίσματα στο στάδιο.

Από τις επιτροπές η Ελλάδα πήρε 47 βαθμούς, συν 24 βαθμοί από το κοινό, σύνολο 71 βαθμοί και 21η θέση ανάμεσα σε 26 χώρες του τελικού.

 

Από την άλλη πλευρά, η Τάμτα με την Κύπρο βρέθηκε στην 15η θέση, λαμβάνοντας 69 βαθμούς από τις επιτροπές και 32 από το κοινό, σύνολο 101 βαθμοί και 15η θέση.

Να σημειώσουμε ότι στις κριτικές επιτροπές το νικητήριο τραγούδι της Ολλανδίας πήρε την 3η θέση πίσω από την πρώτη Σουηδία, αλλά και τα Σκόπια που κατέλαβαν τη 2η θέση.

Μόλις, όμως, προστέθηκε και η βαθμολογία του κοινού, η Ολλανδία σκαρφάλωσε στην κορυφή, αφήνοντας τελικά στη 2η θέση την Ιταλία.

Τελευταία βγήκε η Αγγλία, ενώ καταποντίστηκαν και η Ισπανία με την Γερμανία, όπως και το Ισραήλ που διοργάνωσε τον διαγωνισμό.

Γκεστ εμφάνιση στη φετινή Γιουροβίζιον έκανε η Μαντόνα, αλλά μάλλον απογοήτευσε, ενώ οι καλλιτέχνες που εκπροσώπησαν την Ισλανδία σήκωσαν κασκόλ της Παλαιστίνης (!) προκαλώντας αντιδράσεις από τους Ισραηλινούς.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το νικητήριο τραγούδι...

 

Επιστροφή