Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους της Ιστιαίας

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους της Ιστιαίας
28 Μαΐου 2019, 18:20
A+ A-
Από κινητή μονάδα υγείας του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στην Ιστιαία συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι δράσεις πρόληψης που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σε σειρά δωρεάν προληπτικών εξετάσεων υποβλήθηκαν κάτοικοι της περιοχής μέσω δύο πλήρως εξοπλισμένων κινητών μονάδων του ΙΣΝ.

Η παρέμβαση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και υποστηρίχθηκε από γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η όποια ανάγκη για περαιτέρω έλεγχο, θεραπεία ή επέμβαση κατευθύνθηκε σε νοσοκομείο του ΕΣΥ και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν και όχι σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Στην δράση συμμετείχαν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (Καρδιολόγοι, Γενικοί  Χειρουργοί, Ορθοπεδικοί, ΩΡΛ, Ακτινολόγοι, Οφθαλμίατροι, Παιδίατροι, Οδοντίατροι, Διαιτολόγοι) και πρόσφεραν μεγάλο εύρος υπηρεσιών και εξετάσεων.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των δράσεων, ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός επισκέφθηκε την περιοχή για να ευχαριστήσει το προσωπικό και να αξιολογήσει τη δράση. Στη συνέχεια επισκέφθηκε σχολεία της περιοχής, όπου διενεργούνταν οφθαλμολογικοί έλεγχοι.

Επιστροφή