BASKET LEAGUE: Μπλόκο στην αναδιάρθρωση, άνετη η Κύμη, κλαίει το Λαύριο

BASKET LEAGUE: Μπλόκο στην αναδιάρθρωση, άνετη η Κύμη, κλαίει το Λαύριο
6 Ιουνίου 2019, 17:00
A+ A-
Το δίποντο ...στα χαρτιά με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ άλλαξε τα δεδομένα.

Η αναδιάρθρωση στην Basket League και η αύξηση των ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας φαινόταν σχεδόν βέβαιη μέχρι πριν από λίγες μέρες, όμως, πλέον μοιάζει αδύνατη.

Οπως όλα δείχνουν ...και του χρόνου η Α1 θα διαξαχθεί με 14 ομάδες, στις οποίες θα βρίσκεται και η Κύμη, αλλά όχι το Λαύριο που ακολουθεί οριστικά τον Κολοσσό στην Α2.

Η Κύμη ουσιαστικά σώθηκε γιατί ο ΠΑΟ στον τελευταίο μεταξύ τους αγώνα της κανονικής περιόδου δεν κατέβηκε στο παρκέ να αγωνιστεί εξαιτίας της γνωστής κόντρας του με τον Ολυμπιακό.

Το δίποντο στα χαρτιά που πήρε η Κύμη την κράτησε στα μεγάλα σαλόνια σε βάρος του Λαυρίου.

Λίγες ώρες αργότερα το Λαύριο έριξε στο τραπέζι την ιδέα της αναδιάρθρωσης σε ένα επεισοδιακό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ.

Καθολικά οι ομάδες ψήφισαν «ναι», σε μια προσπάθεια να σώσουν την ομάδα του Λαυρίου που ...εμφανιζόταν αδικημένη.

Θα έπρεπε, όμως, το σχέδιο να περάσει και από την ΕΟΚ, αλλά και από το υπουργείο αθλητισμού.

Πλέον, αυτό το οποίο βγαίνει προς τα έξω είναι πως η αναδιάρθρωση δεν θα γίνει ποτέ, καθώς θα χρειαστεί να υπάρξει ειδική τροπολογία, η οποία θα περάσει από τη βουλή.

Η άμεση προκύρηξη εθνικών εκλογών για τις 7 Ιουλίου μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα φέρει άμεση διάλυση της τωρινής Βουλής, όπως άλλωστε ορίζεται από το Σύνταγμα, οπότε κανένας νέος νόμος δεν μπορεί να τεθεί προς ψήφιση.

Το βέβαιο είναι ότι το βάρος της υπόθεσης θα πέσει στη νέα κυβέρνηση, αλλά τη δεδομένη στιγμή δύσκολα θα αλλάξει κάτι δραματικά.

Επιστροφή