Ο Chef Προτείνει

Τυρόπιτα με μανούρι

Τυρόπιτα με μανούρι
14 Ιουνίου 2019, 07:00
Μια νόστιμη συνταγή

Το μανούρι είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί με την προέλευση του να χρονολογείται ήδη από τα αρχαία χρόνια. Ανήκει στην κατηγορία των μαλακών τυριών  και παρασκευάζεται κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Κρήτη. Η συνταγή αυτή είναι και εύκολη αλλά και πολύ νόστιμη.


Υλικά

200γρ. μανούρι
1 πακέτο ζύμη κουρού
400γρ. κρητικό ανθότυρο
200γρ. φέτα
5 αυγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Λίγο λάδι και αλεύρι
 

Τι κάνουμε

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε ένα φύλλο ζύμης. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα τυριά τριμμένα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στο φύλλο και γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Βρέχουμε το φύλλο με λίγο νερό και καλύπτουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο κολλώντας τις άκρες του με το πρώτο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.