Θέλεις και εσύ να χάσεις λίπος από τους γλουτούς;

Θέλεις και εσύ να χάσεις λίπος από τους γλουτούς;
19 Ιουνίου 2019, 17:45
A+ A-
Τσέκαρε μερικές συμβουλές ειδικών

Κοιτάς στον καθρέφτη το σώμα σου, φορώντας το ολοκαίνουριο σούπερ μαγιό σου και κάτι δεν σου πηγαίνει καλά στην περιοχή της περιφέρειας και των γλουτών; Δεν είσαι η μόνη, μην ανησυχείς!

Αν έχεις μεγαλύτερη περιφέρεια και λίπος στους γλουτούς και τους γοφούς – τα λεγόμενα ψωμάκια – ανήκεις κι εσύ όπως η πλειονότητα των Ελληνίδων.

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να στοχεύσεις την περιοχή, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι οι γυναίκες με σωματότυπο αχλάδι έχουν πιο αργό μεταβολισμό με αποτέλεσμα να χάνουν δυσκολότερα κιλά και να καίνε πιο αργά θερμίδες. Επομένως θα πρέπει να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου. Παρασκευή, συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές ειδικών. Για να το πετύχεις, ρίξε μια ματιά και πάρε ιδέα για το τι πρέπει να κάνεις και τι όχι.

Προσοχή στα λιπαρά

Όσο λιγότερα λιπαρά τρως τόσο λιγότερα αποθηκεύεις,  αν και κάποια λιπαρά είναι απαραίτητα (Ω-3 και Ω-6) για τον οργανισμό, πολλά είναι περιττά και η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπορεί να προκαλέσει έως απώλεια της οστικής πυκνότητας.

Βάλε φρένο στις επεξεργασμένες τροφές με χαμηλά λιπαρά.

Προτίμησε αυτές που είναι φυσικά χαμηλές σε λιπαρά, όπως τα φρούτα, τα ολικής αλέσεως, τα λαχανικά, το ασπράδι αβγού και τα αποξηραμένα φρούτα.

Αντικατάστησε το βούτυρο.

Χρησιμοποίησε όταν μαγειρεύεις ελαιόλαδο αντί για βούτυρο, θα δεις διαφορά και στην πέψη.

Μείωσε το αλάτι

Η κατακράτηση υγρών που προκαλεί, μπορεί να επιδεινώσει την αποθήκευση λίπους και την κυτταρίτιδα, που συνήθως αποτελεί μεγάλο πρόβλημα γιΆ αυτόν το σωματότυπο.

Ασβέστιο από φυσικές πηγές

Τρώγε τουλάχιστον μία τροφή υψηλή σε ασβέστιο, όπως γιαούρτι 2% ή γάλα, σαρδέλες, φακές και φασόλια, μαζί με υψηλής ποιότητας υδατάνθρακες, όπως ψωμί σικάλεως, σε κάθε γεύμα.

Κόψε τελείως τις άδειες θερμίδες

Όπως αναψυκτικά, πατατάκια και επεξεργασμένα σνακ και γλυκά, που έχουν πολλές θερμίδες και ζάχαρη. Η προσπάθειά σου στη δίαιτα μπορεί να ακυρωθεί τελείως αν καταναλώνεις τέτοια προϊόντα.

Πολύ νερό

Πιες πολύ νερό και απόφυγε όσο περισσότερο μπορείς το αλκοόλ, έχει πολλές θερμίδες.

Όχι τηγανιτά

Προτίμησε ψητά, μαγειρευτά ή στο ατμό αντί για τα τηγανιτά. Λιγότερες θερμίδες και καλύτερο για την υγεία, ώστε να έχεις και περισσότερη ενέργεια.

Κατανάλωση φρούτων 

Προτίμησε αυτά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη για να αντικαταστήσεις το γλυκό που θες μετά το φαγητό, όπως μανταρίνια, πορτοκάλια, κεράσια, φράουλες κλπ.

Απόφυγε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν βάρος και το λίπος μαζεύεται στους γλουτούς και τους μηρούς κυρίως επειδή η διατροφή τους περιλαμβάνει πολλούς απλούς υδατάνθρακες. Απόφυγε κυρίως τα επεξεργασμένα προϊόντα.

Φάε συχνά

Τα τρόφιμα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις λίπος ειδικά στην περιοχή της περιφέρειας είναι η άπαχη πρωτεΐνη. Δώσε έμφαση στα ψάρια και τα αβγά η κοτόπουλο.

Περισσότερα λαχανικά 

Βάλε όσα περισσότερα λαχανικά μπορείς στη διατροφή σου, προτίμησε τα φυλλώδη λαχανικά που μπορείς να καταναλώσεις ωμά σε σαλάτα.

Πράσινο τσάι

Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και η μεγάλη ποσότητα πολυφαινολών που περιέχει προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. 

Απαραίτητο πριν το γεύμα

Πιες ένα ποτήρι νερό ή τσάι πριν από κάθε γεύμα. Αυτό θα ξεγελάσει τον οργανισμό σου να πιστέψει ότι έχει χορτάσει πιο νωρίς και θα νιώθεις λιγότερες λιγούρες, τρώγοντας μικρότερη ποσότητα φαγητού.

Γιόγκα

Η συγκεκριμένη άσκηση δημιουργεί μεγάλες καύσεις στον οργανισμό, όχι λόγω της υψηλής έντασης, αλλά επειδή τα επίπεδα της ορμόνης του στρες πέφτουν αισθητά εξαιτίας της γιόγκα, αυξάνοντας έτσι τον μεταβολικό ρυθμό.

Η πιο απλή άσκηση

Όταν θες να χάσεις λίπος σε γλουτούς και γοφούς, η ιδανική άσκηση είναι η αερόβια – και μάλιστα με αντιστάσεις. Το μυστικό που επισημαίνουν οι trainers είναι να κάνεις ανέβασμα σκάλας. 

Φρόντισε τον ύπνο σου

Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά μειώνονται τα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης, η οποία έχει το ρόλο να επισημαίνει στον εγκέφαλό σου ότι έχεις χορτάσει, ενώ παράλληλα αυξάνεται η ορμόνη γρελίνη που διεγείρει την όρεξη.

Το σημαντικότερο όλων για κάθε γυναίκα είναι τα "βρει" με το σώμα της και να καταλάβει τα μειονεκτήματα αλλά και τα πλεονεκτήματα του, έπειτα θα μπορεί να στοχεύσει στο πρόβλημα. Αν είναι ειδική περίπτωση το καλύτερο είναι να συμβουλευτεί έναν γιατρό.

Επιστροφή