Κοινωνία

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συναγερμός με δήλωση 25χρονου στο διαδίκτυο για απόπειρα αυτοκτονίας

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συναγερμός με δήλωση 25χρονου στο διαδίκτυο για απόπειρα αυτοκτονίας
12 Ιουνίου 2019, 08:02
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας.

Οι αστυνομικοί έτρεχαν να προλάβουν την αυτοκτονία 25χρονου από την Χαλκίδα και όταν τον εντόπισαν αυτός δεν ήξερε τίποτα για τη δήλωση πρόθεσης αυτοκτονίας που είχε κάνει λίγη ώρα πριν.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας ότι ένας 25χρονος είχε δηλώσει σε διαδικτυακή στοιχηματική εταιρία ότι θα αυτοκτονήσει.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση και οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν νυχτερινές ώρες τον 25χρονο στο σπίτι του. Ο νεαρός ήταν μια χαρά και σε άριστη ψυχολογική κατάσταση.

Όταν μάλιστα άκουσε από τους αστυνομικούς το λόγο της νυχτερινής επίσκεψης έπεσε από τα σύννεφα, αφού ποτέ ο ίδιος δεν είχε δηλώσει την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Τελικά, το μυστήριο λύθηκε. Ο 25χρονος πριν από πολύ καιρό είχε δώσει τους κωδικούς του σε έναν 21χρονο φίλο του, ο οποίος τους χρησιμοποιούσε για να παίζει σε τυχερό διαδικτυακό παιχνίδι.

Όταν για κάποιο λόγο η εταιρεία τον μπλόκαρε και δεν μπορούσε να συνεχίσει αυτός πήρε τηλέφωνο και είπε ότι αν δεν του επιτρέψουν την πρόσβαση θα αυτοκτονήσει.

Η στοιχηματική εταιρία ενημέρωσε την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα στοιχεία φυσικά τα οποία έδωσε ήταν αυτά του 25χρονου, στον οποίο άνηκαν οι συγκεκριμένοι κωδικοί.

Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ούτε ο φίλος του ήθελε να αυτοκτονήσει, αλλά το έκανε ως μέσο πίεσης προς την εταιρεία για να του επιτρέψει την πρόσβαση και πάλι στο παιχνίδι

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ