Η Βιβλιοθήκη Καθενών απέκτησε 468 καινούργια βιβλία

Η Βιβλιοθήκη Καθενών απέκτησε 468 καινούργια βιβλία
25 Ιουνίου 2019, 09:36
A+ A-
Και τα παρουσιάζει στο αναγνωστικό κοινό της περιοχής σε ειδική έκθεση.

Από τις 26 Ιουνίου έως και τις 5 Ιουλίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, καλεί το αναγνωστικό κοινό να γνωρίσει από κοντά 468 τίτλους καινούργιων βιβλίων.

Τα βιβλία αυτά αποκτήθηκαν από την ένταξη της βιβλιοθήκης στις δράσεις  του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου καθώς και της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Future Library, που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα ιδρύματα αυτά ξεχώρισαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών για την δυναμική της και την επέλεξαν ανάμεσα σε 12 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να εμπλουτίσουν την συλλογή της και να αναδείξουν το έργο της ως πολιτιστικού φορέα της κοινωνίας που λειτουργεί.

Τα βιβλία που  εκτίθενται στο χώρο της βιβλιοθήκης διακρίνονται τόσο για το αξιόλογο περιεχόμενό τους όσο και για την άρτια εκδοτική τους εμφάνιση και αποτελούν τελευταίες κυκλοφορίες του 2018 και 2019.

Καλύπτουν ταυτόχρονα ένα ευρύ φάσμα θεματικών πεδίων (ελληνική και ξένη λογοτεχνία, τέχνη, επιστήμη, παραμύθια, παιδικά, ιστορία κ.α.) και πραγματεύονται όλα τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και ζητήματα που αφορούν τόσο τους χρήστες μιας βιβλιοθήκης όσο και τους πολίτες μιας κοινότητας.

Ήδη, η εν λόγω δωρεά επεξεργάζεται  βιβλιοθηκονομικά, ώστε οι χρήστες να την αξιοποιήσουν μέσω της διαδικασίας του δανεισμού.

Επιστροφή