Παιδεία

Δωρεάν εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες

Δωρεάν εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες
27 Ιανουαρίου 2011, 07:01
Από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης. Διαβάστε πότε ξεκινούν.

Με στόχο την εκπαίδευση ενηλίκων πολιτών που είναι αρχάριοι στην πληροφορική  και τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών ξεκινάει τον Φεβρουάριο του 2011 το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ήρων - 2.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες (άνω των 18 ετών), που θέλουν να αποκτήσουν γενικές γνώσεις για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μαθήματα για χρήση Windows, Word, Excel, Powerpoin, internet, e- mail και άλλα.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου του 2011 και θα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα από 2,5 ώρες κάθε φορά, απογευματινές ώρες. Συνολικά η διάρκεια του προγράμματος είναι 50 ώρες που θα ολοκληρώνονται σε διάστημα 2,5 περίπου μηνών, ενώ η φοίτηση είναι απολύτως δωρεάν.

Τα τμήματα θα λάβουν χώρα στα εργαστήρια πληροφορικής των σχολείων (δημοτικών και γυμνασίων/λυκείων) και οι εκπαιδευόμενοι θα ενταχθούν σε τμήμα που θα λειτουργήσει σε κάποιο κοντινό σχολείο της περιοχής τους (εφόσον υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός αιτήσεων από την περιοχή).

Στο τέλος του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε άμεσα να υποβάλλετε στη γραμματεία του προγράμματος, Δ/νση Δ/θμιας Ευβοίας Κριεζή 16, Χαλκίδα, τηλ: 22210-28782-22421, ώρες λειτουργίας: 9:00-13:00, Πληροφορίες στη γραμματέα του προγράμματος: κ. Χριστοδούλου Ελένη.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σχολεία: Με ...ατομική ευθύνη η επιστροφή των μαθητών στα θρανία (VIDEO)

Σχολεία: Με ...ατομική ευθύνη η επιστροφή των μαθητών στα θρανία (VIDEO)
Παιδεία
[15/08/2022 - 08:27]

Τι ανέφερε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου. ...περισσότερα

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους προσληφθέντες στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους προσληφθέντες στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας
Παιδεία
[12/08/2022 - 09:20]

Θα λειτουργήσουν φέτος 51 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ. ...περισσότερα