Παιδεία

Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας λειτουργεί από φέτος στο ΤΕΙ Ψαχνών

Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας λειτουργεί από φέτος στο ΤΕΙ Ψαχνών
10 Ιουλίου 2019, 20:24
Ανήκει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας ιδρύθηκε το 2019 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εδρεύει στα Ψαχνά της Εύβοιας και θα δεχτεί φέτος φοιτητές.

Αποστολή του Τμήματος είναι η προσφορά υψηλής ποιότητας επιστημονική και τεχνολογική εκπαίδευση, η καινοτομία σε θέματα θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας, η θεραπεία διεπιστημονικών αντικειμένων που συνδέουν τη βιομηχανία με τη ψηφιακή τεχνολογία και η σύνδεσή του με τις ανάγκες της ελληνικής βιομηχανίας.

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών δομείται σε δυο κύριες κατευθύνσεις ειδίκευσης:

  • Κατεύθυνση Συστημάτων Ψηφιακής Βιομηχανίας
  • Κατεύθυνση Διοίκησης Ψηφιακής Βιομηχανίας

Οι κατευθύνσεις του Προγράμματος αποτελούν ένα πλαίσιο εξειδίκευσης του προγράμματος σπουδών προκειμένου να εξασφαλίσει στους αποφοίτους επαγγελματικές δυνατότητες και περαιτέρω εξέλιξή τους.

Η εκπαίδευση δομείται σε μια αλληλουχία μαθημάτων κορμού, τα οποία στη συνέχεια ακολουθούνται από μαθήματα κατ’ επιλογή υποχρεωτικά και τέλος ένα σύνολο σύγχρονων μαθημάτων επιλογής, πριν την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας ή πρακτικής άσκησης

Το πρόγραμμα σπουδών του επιδιώκει τη παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σχετικών με τις βασικές λειτουργίες της ψηφιακής βιομηχανίας και των επιχειρήσεων του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό το Τμήμα προσφέρει μαθήματα στην πληροφορική, τις επικοινωνίες, τη ρομποτική αλλά και την ψηφιακή οικονομία, τη διοικητική επιστήμη, στο μάρκετινγκ και τα πληροφοριακά συστήματα διοίκησης.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών και τις κατευθύνσεις του μπορούν να αντληθούν από την ιστοσελίδα του Τμήματος www.dind.uoa.gr 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών κατά του Υπουργείου Παιδείας

Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών κατά του Υπουργείου Παιδείας
Παιδεία
[23/01/2020 - 08:32]

Αντιδρούν στην εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με τα Κολέγια.   ...περισσότερα

Επιμορφωτική Ημερίδα για εκπαιδευτικούς 4 Δημοτικών Σχολείων της Χαλκίδας

Επιμορφωτική Ημερίδα για εκπαιδευτικούς 4 Δημοτικών Σχολείων της Χαλκίδας
Παιδεία
[19/01/2020 - 08:55]

Πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. ...περισσότερα