Κους-κους & σχόλια

Ενας κόκορας στο δικαστήριο μετά από μήνυση για διατάραξη κοινής ησυχίας

Ενας κόκορας στο δικαστήριο μετά από μήνυση για διατάραξη κοινής ησυχίας
17 Ιουλίου 2019, 17:45
Απίστευτο και όμως αληθινό

Τι και εάν εδώ στην Ελλάδα τα ντεσιμπέλ χτυπούν κόκκινο τις ώρες κοινής ησυχίας από την ηχομόνωση των καλοκαιρινών μπαρ και τη μη εφαρμογή από πολλούς του σχετικού νόμου. Στη Ζυρίχη δεν έχουν τέτοια. Φώναξες, ενόχλησες θα πας στο δικαστήριο, τέλος.

Εξαίρεση δεν έχουν σε αυτό ούτε τα ζώα, αφού όπως αποδείχθηκε ο νόμος δεν τα ξεχωρίζει από τους ανθρώπους. Ετσι, στο δικαστήριο έφτασε ένας ενοχλημένος γείτονας από τον κόκορα του γείτονά του. Μάλιστα είχε και αποδεικτικά στοιχεία στη διάθεσή του  αποδεικνύοντας ότι το κοκοράκι λαλούσε 44 φορές μέσα στην ημέρα. Μάλιστα η ένταση του θορύβου που προκαλούσε το κακάρισμα έφθανε τα 84 ντεσιμπέλ, πολύ παραπάνω από τα όρια που αντέχουν τα ανθρώπινα αυτιά.

Το δικαστήριο, λοιπόν, πείστηκε και επέβαλε φίμωτρο στον εν λόγω κόκορα, απαγορεύοντάς του να κακαρίζει και να ενοχλεί. Πώς; Ανάγκασε τον ιδιοκτήτη του να φτιάξει κοτέτσι με ηχομόνωση και να επιτρέπει στον κόκορα να βγαίνει έξω σε συγκεκριμένες ώρες: Από τις 8:00 έως τις 22:00 τις καθημερινές και από τις 9:00 έως τις 22:00 τις αργίες.

Εάν ο ιδιοκτήτης δεν συμορφωθεί θα του επιβληθεί πρόστιμο και μάλιστα ...τσουχτερό.