Παιδεία

Ξεκίνησε η καλοκαιρινή εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών

Ξεκίνησε η καλοκαιρινή εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών
13 Ιουλίου 2019, 11:40
Το πρώτο εργαστήριο είχε ως θέμα "Τα Μικρά Ξυπνήματα."

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, για 6η συνεχόμενη χρονιά κήρυξε την έναρξη των δράσεων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας.

Η εκστρατεία γίνεται υπό την αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, καλώντας τα παιδιά να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της φαντασίας.

Πρόκειται για μια σειρά βιωματικών δράσεων μέσα στο ιδιαίτερο περιβάλλον της βιβλιοθήκης, που στόχο έχει να αναπτύξει και να απελευθερώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, μέσα από την επαφή τους με την ποίηση, τη λογοτεχνία, τη μουσική, την ιστορία και τα μαθηματικά.

Το πρώτο εργαστήριο είχε ως θέμα «Τα Μικρά Ξυπνήματα». Ένα ταξίδι αναζήτησης που άφησε ελεύθερη την φαντασία των παιδιών να περιπλανηθεί στον κόσμο, συλλέγοντας εικόνες και αναμνήσεις από την καθημερινότητα τους, με σκοπό να αντιληφθούν την σημασία της ζωής και να χαράξουν τα δικά τους μονοπάτια.

Πολύτιμο εργαλείο σε αυτήν την αναζήτησή αποτέλεσε το βιβλίο της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ «Το δάσος που κοιμόταν». Μια αλληγορική ιστορία που προσκαλεί τα παιδιά να ενεργοποιηθούν, ν’ ανακαλύψουν, να δημιουργήσουν και να ταξιδέψουν σε τόπους όπου μόνο τα σπάνια όνειρα κατοικούν.

Ακολούθησαν δραστηριότητες που σκοπό έχουν να τραβήξουν από την φαρέτρα της σκέψης των μικρών, ιδέες και εικόνες, έτσι ώστε να επινοήσουν με την σειρά τους, το δικό τους σύμπαν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ