Παρουσίαση Ευρωπαϊκής ποδηλατικής διαδρομής στη Χαλκίδα

Παρουσίαση Ευρωπαϊκής ποδηλατικής διαδρομής στη Χαλκίδα
20 Ιουλίου 2019, 12:35
A+ A-
Διοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Εθνικό Συντονιστή του Eurovelo στην Ελλάδα. 

Η πρώτη παρουσίαση του Eurovelo που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Εθνικό Συντονιστή του Eurovelo στην Ελλάδα με θέμα: «Eurovelo – Βιώσιμη Ανάπτυξη και Τουρισμός» την Δευτέρα 22 Ιουλίου, στη 1 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στην Χαλκίδα.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πρώτη από τις περιφέρειες που διασχίζει η Ευρωπαϊκή ποδηλατική διαδρομή Eurovelo 11, ξεκίνησε τις εργασίες για την υποδοχή του Eurovelo στην Ελλάδα.

Το Eurovelo είναι ένα ποδηλατικό δίκτυο διασύνδεσης ευρωπαϊκών χωρών, βασικός άξονας τόνωσης του ποδηλατικού τουρισμού σε κάθε χώρα την οποία διασχίζει, το οποίο όταν θα ολοκληρωθεί, υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 70.000 χλμ.

 Η διαδρομή EV11 (6.000 χλμ.), που διατρέχει την Στερεά Ελλάδα σε μήκος τουλάχιστον 270 χιλιομέτρων, ξεκινά από το Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας και καταλήγει μέσω Θεσσαλονίκης στην Αθήνα, διερχόμενη σε ελληνικό έδαφος, τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής.
 
Μέσα από τη συνεργασία της με τον Εθνικό Συντονιστή για το Eurovelo στην Ελλάδα, “Πόλεις για Ποδήλατο”, και μετά από συγκεκριμένα βήματα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στοχεύει στην ολοκλήρωση και πιστοποίηση του έργου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της European Cyclists Federation, που αποτελεί τον φορέα υλοποίησης του Eurovelo σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιστροφή