Ο Chef Προτείνει

Ξιφίας στο φούρνο με λαδολέμονο

Ξιφίας στο φούρνο με λαδολέμονο
9 Αυγούστου 2019, 07:00
Ενας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε ψάρι

Ελαφρύ γεύμα, γρήγορο και πεντανόστιμο.

 

Υλικά:

1 κιλό ξιφία σε φέτες. (250 γραμμάρια η κάθε φέτα)
Χυμό από ένα λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
10 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκομμένο δενδρολίβανο φρέσκο
Αλάτι
Πιπέρι

Τι κάνουμε

Καθαρίζουμε - Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φέτες του ψαριού με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις φέτες την μία δίπλα στην άλλη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά να γίνουν ένα μείγμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα επάνω στις φέτες να πάει παντού και τις γυρίζουμε ώστε το μείγμα να πιάσει καλά το ψάρι. Και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο 3-4 ώρες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς επάνω κάτω αντιστάσεις, 170 αέρα για 30-35 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά μόνο το ψάρι, για ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε τον ξιφία με την σάλτσα του. Γαρνίρετε το πιάτο με ένα κλωνάρι μικρό δενδρολίβανο.