Οχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων

Οχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων
27 Ιανουαρίου 2011, 18:31
A+ A-
ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή με αφορμή τη δίκη των μαθητών του 1ου Λυκείου.
Να σταματήσει η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων ζητάει το ΚΚΕ με αφορμή τη δίκη των μαθητών του 1ου Λυκείου Χαλκίδα, που ξεκίνησε σήμερα, αλλά και αυτές των μαθητών άλλων Λυκείων της πόλης μας που θα ακολουθήσουν.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο βουλευτής Ευβοίας Γιώργος Μαρίνος και δύο ακόμα συνάδελφοί του κατακρίνουν τα μαθητοδικεία ως προσπάθεια ενοχοποίησης των αγώνων του μαθητικού κινήματος και τρομοκράτησης των μαθητών και ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να ενεργήσουν άμεσα ώστε να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τις νομιμοποιεί. 

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης των Βουλευτών του ΚΚΕ έχει ως εξής:

"Δεκάδες μαθητές από λύκεια της Χαλκίδας οδηγούνται σε δίκη για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις το Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2009, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Οι δίκες ξεκινούν στις 27 Γενάρη που δικάζονται οι μαθητές του 1ου Λυκείου Χαλκίδας και συνεχίζονται στις 24 Φεβρουαρίου, στις 31 Μάρτη και στις 26 Μάη στις οποίες δικάζονται μαθητές από τα υπόλοιπα σχολεία της Χαλκίδας.

Η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να ενοχοποιήσει τους αγώνες του μαθητικού κινήματος και να τρομοκρατήσει τους μαθητές και το λαό, έτσι ώστε να πάψει να διεκδικεί και να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα κάθε αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που γίνεται στο πλαίσιο της Ε.Ε. μετατρέποντας την Παιδεία σε εμπόρευμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση αξιοποιεί το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), το οποίο όπως είναι γνωστό θεσπίστηκε από προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να οδηγηθούν σε μαθητοδικεία εκατοντάδες μαθητές που αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν θα ενεργήσουν άμεσα για να σταματήσουν οι διώξεις των μαθητών; Θα πάρουν μέτρα για να σταματήσουν οι πιέσεις που ασκούνται σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς που καλούνται να καταδώσουν τους μαθητές τους;

Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχο–μένου;".

Επιστροφή