Fashion and Style

Καλλυντικά: Συστατικά που σοκάρουν

Καλλυντικά: Συστατικά που σοκάρουν
21 Αυγούστου 2019, 18:59
Από τι είναι τελικά φτιαγμένα τα καλλυντικά;

Βάλε λίγο κραγιονάκι, πούδρα, ρουζ και αρωματάκι και είσαι έτοιμη. Ολες οι γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας χρησιμοποιούν κρέμες σώματος, προσώπου και άλλα καλλυντικά, σε ημερήσια χρήση.

Αποκαλούνται προϊόντα ομορφιάς χωρίς να γνωρίζουν οι καταναλωτές τι ακριβώς περιέχουν και εάν και κατά πόσο είναι επικίνδυνα για το δέρμα και κατά επέκταση για την υγεία της γυναίκας.

Η αλήθεια είναι ότι σοκάρουν τα συστατικά που περιέχουν και δεν αναγράφονται στην σύσταση των προϊόντων, ή εντέλει αναγράφονται αλλά με ονομασία που δεν μπορεί να γνωρίζει ο απλός καταναλωτής.

Αρχίζουμε:

Μέταλλα, όπως υδράργυρος, αρσενικό, βηρύλλιο, μόλυβδος βρέθηκαν σε πολλά προϊόντα μετά από έρευνες ειδικών. Η νομοθεσία επιτρέπει στις εταιρίες να μην τα αναφέρουν στις ετικέτες διότι πρόκειται για «ακούσιες προσμείξεις».

Δυναμίτης

Ο διατομίτης είναι ένα από τα δύο συστατικά που φτιάχνεται ο δυναμίτης. Ωστόσο περιέχεται στις οδοντόκρεμες, στα αποσμητικά, πούδρες και σε προϊόντα απολέπισης. Και το πιο σοκαριστικό χρησιμοποιείται και στη βιομηχανία σαν λίπασμα και εντομοκτόνο στη γεωργία.

Ζελατίνη
Η ζελατίνη φτιάχνεται από βρασμένο δέρμα και κόκκαλα χοίρων και βοοειδών. Πριν αηδιάσετε κοιτάξτε τα συστατικά των σαμπουάν, των μαλακτικών κρεμών για τα μαλλιά, των κραγιόν και των ξεβαφτικών νυχιών. Αν γράφουν «υδρολυμένο κολλαγόνο» μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Εμετός φάλαινας
Το ξέρατε ότι το βασικό συστατικό πολλών αρωμάτων είναι ο εμετός φάλαινας, που απλώς τον «βάφτισαν» με το λιγότερο αηδιαστικό όνομα "¶μβρα"; Το χειρότερο είναι ότι δεν είναι απλώς αναμασημένη τροφή που βγαίνει από το στόμα της φάλαινας, αλλά ότι μπορεί να βγει και από τον πρωκτό της. Και κοστίζει μια περιουσία!

Λίπος φώκιας
Το λίπος της φώκιας είναι πλούσιο σε Ωμέγα3 λιπαρά και χρησιμοποιείται σε πολλές μάσκες ομορφιάς. Δίνει στο δέρμα τροφή και το κάνει να δείχνει απαλό και λαμπερό. Πόσες θυσίες, αυτών των χαριτωμένων και υπο εξαφάνιση πλασμάτων, χρειάζονται στον βωμό της γυναικείας ματαιοδοξίας;

Σπέρμα ταύρου
Η πρωτεΐνη που περιέχεται στο σπέρμα του ταύρου ενδείκνυται για την θεραπεία των θαμπών και άτονων μαλλιών. Και γι’ αυτό χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία.

Πλακούντας
Με συστατικά που συμβάλουν στην ανανέωση των κυττάρων, πλακούντες προβάτων χρησιμοποιούνται σε μια σειρά από προϊόντα αντιγήρανσης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ