Πολιτική

Ο Κεδίκογλου ζήτησε την δημιουργία Μονάδων τεχνητού Νεφρού στη Βόρειο και Νότιο Εύβοια

Ο Κεδίκογλου ζήτησε την δημιουργία Μονάδων τεχνητού Νεφρού στη Βόρειο και Νότιο Εύβοια
31 Ιουλίου 2019, 11:10
Σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Υγείας.

Τα οξύτατα προβλήματα των νεφροπαθών της Εύβοιας  έθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου στον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ζητώντας την όσο το δυνατόν γρηγορότερη δημιουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στη Βόρεια και Νότια Εύβοια.

Όπως τόνισε στον υφυπουργό ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, δεκάδες νεφροπαθείς και οι οικογένειές τους βιώνουν έναν πραγματικό «Γολγοθά», καθώς είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται τακτικά προς τη Χαλκίδα και την Αθήνα και δυστυχώς υπόκεινται καθημερινά σε σωματική, ψυχική, αλλά και οικονομική ταλαιπωρία.

Στη συνάντηση που είχε ο Σίμος Κεδίκογλου με τον Υφυπουργό Υγείας συμμετείχε και ο Διοικητής του  Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου Αναστάσιος Μίχας.

Συγκεκριμένα, για την Κάρυστο ζητήθηκε η συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος  στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για  τη δημιουργία μιας σύγχρονης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου του βουλευτή τονίζεται ότι:

«Σε ό, τι αφορά την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας εξασφαλίστηκε η δωρεά έξι μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενώ ο υφυπουργός δεσμεύτηκε και  για την παροχή του απαραίτητου λοιπού εξοπλισμού, όπως και για την πρόσληψη ενός Νεφρολόγου και ταυτόχρονα την κατάλληλη εκπαίδευση νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίοείναι  απαραίτητο για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας.»

Παράλληλα, ο Σίμος Κεδίκογλου έθεσε τα οξύτατα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας και κυρίως αυτό της δραματικής υποστελέχωσης. Δεδομένων των αυξημένων αναγκών ζήτησε από τον υφυπουργό να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ταχύτερη δυνατή εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας.