Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συγκομιδής οινοποιήσιμων σταφυλιών από τους αμπελουργούς

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συγκομιδής οινοποιήσιμων σταφυλιών από τους αμπελουργούς
6 Αυγούστου 2019, 17:15
A+ A-
Διαβάστε ποιοι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν δήλωση και πότε λήγει η προθεσμία.

Όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ξεκίνησε η περίοδος υποβολής των δηλώσεων συγκοµιδής σταφυλιών οινοποιήσιµων ποικιλιών αµπέλου.

Οι κάτοχοι αµπελουργικών εκµεταλλεύσεων µε οινοποιήσιµες ποικιλίες µετά το τέλος του τρύγου υποχρεούνται να υποβάλλουν δηλώσεις συγκοµιδής για το σύνολο της εκµετάλλευσής τους ηλεκτρονικά µέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων (www.minagric.gr), µε καταληκτική ηµεροµηνία υποβολής την 30/11/2019.

Επισηµαίνεται ότι υπόχρεοι υποβολής συγκοµιδής είναι όλοι οι οινοποιοί που είναι κάτοχοι αµπελουργικών εκµεταλλεύσεων που πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν δήλωση συγκοµιδής και για τα δικά τους αµπελοτεµάχια και εν συνεχεία δήλωση παραγωγής.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκοµιδής και παραγωγής αποκλειστικά και µόνο οι αµπελουργοί των οποίων το σύνολο της αµπελουργικής τους εκµετάλλευσης τους είναι λιγότερο από 1 στρέµµα, το παραγόµενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εµπόριο µε οποιαδήποτε µορφή.

Σε περιπτώσεις µηδενικής παραγωγής οι παραγωγοί είναι υποχρεωµένοι να υποβάλλουν µηδενική δήλωση συγκοµιδής και να επιλέξουν το πεδίο µε την αιτία που την προκάλεσε (π.χ. αναδιάρθρωση, χαλάζι, καύσωνας κ.λ.π.).

Επισηµαίνεται ότι οι εν λόγω δηλώσεις θα διασταυρωθούν µε τις δηλώσεις και αποζηµιώσεις του ΕΛΓΑ.

Επιστροφή