Τα νέα της Αγοράς

176 καινούρια ηλεκτροκίνητα μοντέλα το 2020

176 καινούρια ηλεκτροκίνητα μοντέλα το 2020
16 Αυγούστου 2019, 18:03
Ποιες μάρκες θα πρωταγωνιστήσουν

Το 2020 θα λανσαριστούν 176 καινούρια ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Αυτό αναφέρει έκθεση του Παγκόσμιου Συνδέσμου Μεταφορών και Περιβάλλοντος (Τransport & Environment, T&E), σύμφωνα με την οποία τα επόμενα χρόνια θα δούμε μία αλματώδη αύξηση των μεριδίων αγοράς των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη.

 

Η παραγωγή μοντέλων, που θα κινούνται αποκλειστικά με την ενέργεια των μπαταριών τους ή θα χρησιμοποιούν Plug-in υβριδική τεχνολογία θα ξεπεράσει έως το 2025 τα 4 εκατ. μονάδες και θα αντιστοιχεί στο 22% του συνόλου της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου.

 

Τα περισσότερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα λανσάρει στην αγορά ο όμιλος Volkswagen. Υπολογίζεται, ότι οι μάρκες του γερμανικού ομίλου, που περιλαμβάνει τις VW, Audi, SEAT, Skoda, Bentley, Lamborghini, θα παρουσιάσει γύρω στα 50 ηλεκτροκίνητα οχήματα διαφόρων κατηγοριών.

 

Πολύ δυνατός εμφανίζεται και ο γαλλικός όμιλος της PSA με μέλη τις Peugeot, Citroen, Opel, DS Automobiles, που αναμένεται να λανσάρει 23 τέτοια αυτοκίνητα, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί ο όμιλος Daimler (Mercedes-Benz και Smart) με 17.