Πολιτισμός

3ο Bio Mechanical Festival: Ένα βότσαλο στην πολιτιστική λίμνη της Χαλκίδας

3ο Bio Mechanical Festival: Ένα βότσαλο στην πολιτιστική λίμνη της Χαλκίδας
7 Αυγούστου 2019, 10:20
Τάραξε τα νερά του πολιτισμού, προκαλώντας θετικά σχόλια και αντιδράσεις. 

Τελευταία πράξη την Τετάρτη 31 Ιουλίου,  για το 3ο Bio Mechanical Festival στο  Μικρό Βαθύ Αυλίδας με την παράσταση «Πηνελοπιάδα: Η ΑυτοΒιοΘανατογραφία μιας Βασίλισσας» σε σκηνοθεσία της Μαρίνας Μέργου και διασκευή της Μαριάννας Βαλσαμά.

Ο Πολιτιστικός χώρος της Αυλίδειας Αρτέμιδας πλημμύρισε από θεατές που έσπευσαν να δουν την τελευταία παράσταση και να παρακολουθήσουν την τελετή λήξης του Φεστιβάλ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο βουλευτής Εύβοιας Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, ο  Αντιπεριφερειάρχης και νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο απερχόμενος δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης, ο Περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα τουρισμού Ηλίας Μπουρμάς, ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ Ανδρέας Παπανδρέου, εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ, χορηγοί και πλήθος κόσμου.

Χαιρέτησαν  η καλλιτεχνική διευθύντρια και σκηνοθέτης Μαρίνα Μέργου που ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης και η πρόεδρος του Θεάτρου Χαλκίδας Μαίρη Μουρσελλά μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης.

Κατά γενική ομολογία, το 3ο Bio mechanical Festival που έφτασε στο τέλος του ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη του σκοπού και του οράματος του Θεάτρου Χαλκίδας.   

Ο αντίκτυπος της διοργάνωσης, εκτιμάται ότι αποκρυστάλλωσε θετικά τις δυνατότητες του Θεάτρου Χαλκίδας να οργανώσει ένα πρόγραμμα μεγάλων απαιτήσεων και προσδοκιών.

Παραφράζοντας τον τίτλο του γνωστού θεατρικού έργου, που έγινε και κινηματογραφική ταινία, θα πούμε ότι το φεστιβάλ αυτό έγινε ένα "βότσαλο στη λίμνη" των πολιτιστικών δρώμενων, που ήρθε να ταράξει τα νερά της Χαλκίδας και της Αυλίδας, προκαλώντας θετικά σχόλια και αντιδράσεις. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΙΣΛΟΠ ΣΤΗ ΓΝΩΜΗ: Οι Ελληνες δεν συμβιβάζονται

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΙΣΛΟΠ ΣΤΗ ΓΝΩΜΗ: Οι Ελληνες δεν συμβιβάζονται
Πολιτισμός
[05/08/2020 - 15:13]

Διαβάστε μια συνέντευξη της Βρετανίδας στην έντυπη «Γνώμη» πριν 8 χρόνια, με τίτλο «Μια Ελληνίδα απ’ την Αγγλία» . ...περισσότερα

ΚΑΡΥΣΤΙΑ: Αφιέρωμα στις γυναίκες τρίτης ηλικίας (VIDEO)

ΚΑΡΥΣΤΙΑ: Αφιέρωμα στις γυναίκες τρίτης ηλικίας (VIDEO)
Πολιτισμός
[05/08/2020 - 12:00]

Πραγματοποιήθηκε σε δύο χωριά του Δήμου Καρύστου. ...περισσότερα

Ο Μητροπολίτης έφτασε μέχρι το Αρτεμήσιο

Ο Μητροπολίτης έφτασε μέχρι το Αρτεμήσιο
Πολιτισμός
[05/08/2020 - 09:40]

Από το χωριουδάκι της Βόρειας Εύβοιας ξεκίνησε την ποιμαντική του περιοδεία για το Δεκαπενταύγουστο. ...περισσότερα