Ο Chef Προτείνει

Αρνάκι με σύκα και δαμάσκηνα

Αρνάκι με σύκα και δαμάσκηνα
4 Φεβρουαρίου 2011, 07:00
Στην ζωή μας χρειάζεται χρώμα, άρωμα και γεύση. Εμείς τα έχουμε όλα εδώ και με το παραπάνω.





 * της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου





Τα ξερά φρούτα και οι καρποί δίνουν επισημότητα, πολυπλοκότητα, διαφορετικές υφές και απογειώνουν τη γεύση και του πιο συνηθισμένου φαγητού.
Μην περιμένετε την τελευταία στιγμή, διαλέξτε ποιοτικά αποξηραμένα φρούτα και καρπούς και αρχίστε. Προτείνω την παρακάτω συνταγή και προτρέπω να το μαγειρέψουμε με αγάπη!


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 1 κιλό αρνάκι σπάλα
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
• 1 κούπα λευκό κρασί
• 1 κούπα ζωμό λαχανικών
• 12 ξερά δαμάσκηνα
• 10 ξερά σύκα
• 1 μικρό ξύλο κανέλας, 2 μπαχάρια, 1 γαρίφαλο
•  2 κλαδάκια θυμάρι
• Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι προσθέτω τα κρεμμύδια και σοτάρω για λίγο. Σβήνω με το κρασί. Προσθέτω το ζωμό, καρυκεύω και μόλις πάρει βράση αδειάζω το περιεχόμενο σε γάστρα.
Τοποθετώ το κρέας που έχω αλατοπιπερώσει κλείνω το καπάκι και τοποθετώ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο βαθμούς μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο (2 ώρες και 15 λεπτά περίπου).
Προσθέτω τα ξερά φρούτα και τα μπαχαρικά και συνεχίζω για 20 περίπου λεπτά.


το κλου της συνταγής
Μαζί με τα ξερά φρούτα μπορώ να προσθέσω στη γάστρα και 1 1/2  κούπα ρεβίθια που θα έχω φροντίσει να έχουν μουλιάσει και καλά βράσει σε νερό από την προηγούμενη

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ