Περιβάλλον

ΚΑΙΡΟΣ: Έρχεται καύσωνας διαρκείας με 40άρια

ΚΑΙΡΟΣ: Έρχεται καύσωνας διαρκείας με 40άρια
9 Αυγούστου 2019, 07:30
Δείτε που θα φτάσει η θερμοκρασία στη Χαλκίδα.

Ζεσταίνει επικίνδυνα ο καιρός και από την Παρασκευή 9 Αυγούστου ως το τέλος της άλλης εβδομάδας δίχως υπερβολή θα... καούμε από ένα παρατεταμένο κύμα καύσωνα. Το θερμόμετρο θα ...χτυπήσει σαραντάρια, με τον κίνδυνο για πυρκαγιές να είναι τεράστιος.

Το νέο παρατεταμένο αυτή τη φορά κύμα καύσωνα που θα έχει διάρκεια ως και το τέλος της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου, με τη θερμοκρασία κατά τόπους να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στα αστικά κέντρα η ελάχιστη θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε κάποιες περιπτώσεις σε υψηλά επίπεδα για αρκετές διαδοχικές μέρες, προσδίδοντας χαρακτηριστικά καύσωνα στο νέο κύμα ζέστης. 

Το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Αυγούστου η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στη θεσσαλική πεδιάδα και στη Δυτική Ελλάδα, ενώ σε αρκετές ακόμη περιοχές θα πλησιάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα καύσωνα θα έχει ως συνέπεια κατά το προσεχές διάστημα να ενισχυθεί η ξηρασία, η οποία, σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους που θα πνέουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς και τους ανατολικούς-βορειοανατολικούς ανέμους που θα επικρατήσουν στη Δυτική Ελλάδα, θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Στη Χαλκίδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί την Παρασκευή από 22 μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα σταθεροποιηθεί τα ίδια επίπεδα και θα σκαρφαλώσει μέχρι και τους 37 βαθμούς την προσεχή Πέμπτη, ανήμερα της γιορτής της Παναγίας. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απαγόρευση εντομοκτόνου από την Ευρωπαϊκή Ενωση

Απαγόρευση εντομοκτόνου από την Ευρωπαϊκή Ενωση
Περιβάλλον
[22/01/2020 - 11:46]

Θεωρείται επιβλαβές για τις μέλισσες.  ...περισσότερα

Σπάνιο φαινόμενο: Επεσε μετεωρίτης στην Αίγινα!

Σπάνιο φαινόμενο: Επεσε μετεωρίτης στην Αίγινα!
Περιβάλλον
[20/01/2020 - 14:25]

Η αντιπεριφερειάρχης Νήσων έχει ζητήσει ενημέρωση από όλους τους συναρμόδιους φορείς.  ...περισσότερα

ΚΑΙΡΟΣ: Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους

ΚΑΙΡΟΣ: Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους
Περιβάλλον
[14/01/2020 - 07:17]

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση για την Εύβοια, μέχρι το Σάββατο 18 Ιανουαρίου. ...περισσότερα