Υγεία

ΕΥΒΟΙΑ: Τρεις μηχανισμοί πρόσβασης ατόμων με αναπηρία σε παραλίες

ΕΥΒΟΙΑ: Τρεις μηχανισμοί πρόσβασης ατόμων με αναπηρία σε παραλίες
11 Αυγούστου 2019, 09:55
Δείτε σε ποιες παραλίες του νομού τοποθετήθηκαν.    

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 8 Αυγούστου, με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, η εγκατάσταση μηχανισμών πρόσβασης ΑΜΕΑ σε ακτές κολύμβησης, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, σε τρεις παραλίες του Νομού Εύβοιας

Πρόκειται για τρεις παραλίες,  που πληρούν τις προϋποθέσεις (Ροβιές, Κάραβος, Δυτική Παραλία Καρύστου), δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα να αποκτήσουν εύκολη και ασφαλή είσοδο στη θάλασσα.

Οι μηχανισμοί αυτοί, που αποτελούνται από τέσσερα βασικά μέρη, τον πύργο, το κάθισμα, τις ράγες και την κουπαστή και χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια ως μόνη πηγή τροφοδοσίας, είναι απόλυτα φιλικοί προς το περιβάλλον και παρέχουν στους χρήστες την ικανότητα αυτό-εξυπηρέτησης για την πρόσβασή τους στις παραλίες.

Ο Φάνης Σπανός με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, δήλωσε:

«Με τις εγκαταστάσεις αυτές τα άτομα με κινητικά προβλήματα δεν αποκτούν πρόσβαση μόνο στις παραλίες, αλλά και στις ίσες ευκαιρίες. Το δικαίωμα στην αναψυχή, τον τουρισμό και την άθληση ανήκει σε όλους και εμείς οφείλουμε να το διασφαλίζουμε. Βάζουμε τα δυνατά μας για να είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη της Στερεάς Ελλάδας, ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Στις φωτογραφίες, από πάνω προς τα κάτω, βλέπετε τους μηχανισμούς πρόσβασης στη θάλασσα στις παραλίες Ροβιών, Αλιβερίου και Καρύστου.