Περιβάλλον

ΕΥΒΟΙΑ: Μεγάλη φωτιά ανάμεσα σε Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι

ΕΥΒΟΙΑ: Μεγάλη φωτιά ανάμεσα σε Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι
13 Αυγούστου 2019, 07:31
Οι καπνοί και η μυρωδιά του καμένου έχουν σκεπάσει όλη τη περιοχή και φτάνουν μέχρι την Χαλκίδα.

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 3:15 περίπου τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Αυγούστου, σε δασική έκταση στην περιοχή Αγριλίτσα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας, ανάμεσα στη Μακρυμάλλη και στο Κοντοδεσπότι.

¶μεσα κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 12 πυροσβέστες και εθελοντικές οργανώσεις δασοπυροσβεστών. Ωστόσο, η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας στο μέτωπο της φωτιάς ρίχτηκαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ στο μεταξύ ενισχύθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις.

Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 80 πυροσβέστες, 39 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ, Συνδράμουν 8 μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η φωτιά έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή και στη Χαλκίδα, αλλά και ακόμη πιο μακριά με τους καπνούς να είναι ορατοί και την μυρωδιά του καμένου να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα.

Στη φωτό κάτω βλέπετε την εικόνα από το δρόμο Σχηματαρίου- Χαλκίδας, με τους καπνούς να είναι εμφανείς. Πιο κάτω βλέπετε εικόνα από την περιοχή της Κανήθου.