Περιβάλλον

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ: Από το πρωί στη μάχη 7 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ: Από το πρωί στη μάχη 7 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα
14 Αυγούστου 2019, 10:39
Αγωνία για την εξέλιξη της φωτιάς, σε σχέση και με την ένταση των ανέμων.

Η μάχη με την φωτιά συνεχίστηκε όλη τη νύχτα στο Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων, με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των εθελοντών να κάνουν ό,τι μπορούν μέσα στο σκοτάδι.  

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη με την φωτιά και σταδιακά πραγματοποιούν ρίψεις νερού 7 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα ενώ τις κινήσεις τους συντονίζουν 2 ελικόπτερα, ένα της πυροσβεστικής και ένα της ΕΛΑΣ. 

Ο στόχος είναι να εκμεταλλευτούν πλήρως το ... κενό που αφήνουν οι άνεμοι, οι οποίοι κόπασαν κατά την διάρκεια της νύχτας, καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής αναμένεται ενίσχυση των ανέμων μετά τις 11 το πρωί, που θα δυσχεράνει τις πτήσεις των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Στο πλαίσιο αυτό η ανησυχία των Αρχών είναι το ενδεχόμενο η φωτιά να κινηθεί προς τον Σταυρό, αρχικά, και στη συνέχεια στα Πολιτικά. 

Η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη και οι  πυροσβέστες αντιμετώπισαν τις δεκάδες μικροεστίες που ξεπηδούσαν συνεχώς σε όλο το μήκος του μετώπου. Δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφή, η οποία πάντως είναι τεράστια.

Την νύχτα, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν έξω από τα χωριά Μακρυμάλλη και Πλατάνα, όμως οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να περιορίσουν αυτές τις εστίες. Στην Πλατάνα στήθηκε την νύχτα ένα πρόχειρο επιχειρησιακό κέντρο, από όπου και έγινε ο συντονισμός των δυνάμεων κατά την διάρκεια της νύχτας. 

Μια έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ βύθισε στο σκοτάδι την περιοχή των Ψαχνών και της Μακρυμάλλης. Η βλάβη αποκαταστάθηκε πριν τις 6 τα ξημερώματα.
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Περιβάλλον
[19/09/2019 - 18:25]

Από την Παρασκευή η κακοκαιρία φτάνει στη ... γειτονιά μας. ...περισσότερα

Εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στη Μακρακώμη

Εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στη Μακρακώμη
Περιβάλλον
[18/09/2019 - 20:05]

Το πρωί της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου. ...περισσότερα

ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ: Φωτιά σε ξερόχορτα

ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ: Φωτιά σε ξερόχορτα
Περιβάλλον
[18/09/2019 - 11:10]

Πυροσβέστες και εθελοντές έσβησαν τις φλόγες πριν επεκταθούν ...περισσότερα