Εργατικά

ΠΑΜΕ: Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων

ΠΑΜΕ: Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων
15 Αυγούστου 2019, 09:27
Στις περιοχές που πλήττονται από την πυρκαγιά.

Η Γραμματεία Εύβοιας της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητάει να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων που πλήττονται από την πυρκαγιά.

Στην ανακοίνωση τονίζονται-μεταξύ άλλων- τα εξής:

"Στο βωμό της εμπορευματοποίησης της γης, δε θυσιάζεται μόνο ο δασικός πλούτος, η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού μας, το βιος, η περιουσία του λαού της περιοχής αλλά και η ίδια η υγεία και η σωματική του ακεραιότητα. Η υγεία και η ασφάλειά του κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

Έτσι εκατοντάδες είναι οι συνάδελφοί μας που σήμερα αναγκάζονται να εργαστούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες στις παραγωγικές μονάδες, σε καταστηματα, σε υπηρεσίες, τόσο του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων όσο και του όμορου Δήμου της Χαλκίδας, που ασφυκτιούν στην κυριολεξία εκτεθειμένοι στις στάχτες και τα αποκαϊδια.

Απολύτως τίποτα δεν έχει προβλεφθεί ούτε για την αυριανή ημέρα. Απαιτούμε:

  • Πλήρη αμοιβή και ασφαλιστική κάλυψη για όσους δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στην εργασία τους ή αναγκάστηκαν να παραμείνουν  στα χωριά τους για να προστατεύσουν τα σπίτια και τους οικείους τους. Εργαζόμενοι που κατοικούν στις πυρόπληκτες περιοχές, ανεξάρτητα το που εργάζονται, να μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους με απλή υπεύθυνη δήλωση ότι διαμένουν στις περιοχές αυτές.
  • ¶μεση διακοπή των εργασιών που διεξάγονται σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων. Τέτοιοι συνάδελφοι υπάρχουν πολλοί στις ιχθυοκαλλιέργειες, στις μονάδες λευκούς κρέατος, σε εργοστάσια τροφίμων και ποτών, στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ, σε γεωργικές καλλιέργειες κ.ά. στην ευρύτερη περιοχή. Να εξασφαλιστεί η πλήρης αμοιβή και ασφαλιστική τους κάλυψη για τις ημέρες που δε μπορούν να εργαστούν.
  • Ιδιαίτερη ενημέρωση να υπάρξει στους πολλούς μετανάστες εργάτες γης ώστε να μην βρεθεί εκτεθειμένη η υγεία τους σε αυτές τις συνθήκες.
  • Πλήρης εξοπλισμός με όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας εφόσον η παρουσία τους είναι επιβεβλημένη στους χώρους, και φυσικά άμεση απομάκρυνσή τους με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που εκτιμηθεί ότι η ζωή ή η υγεία τους απειλούνται. 
  • Εξασφάλιση κινητής μονάδα του Νοσοκομείου Χαλκίδας και του Κέντρου Υγείας Ψαχνών στην περιοχή προκειμένου να παρέχονται οι πρώτες βοήθειες σε εργαζόμενους στις βιομηχανίες και υπηρεσίες της περιοχής, στις γεωργικές εκτάσεις, σε περίπτωση που καταστεί αυτό αναγκαίο.
  • Να προβλεφθεί δικαιολογημένη και επΆ αμοιβή απουσία από την εργασία τους για συναδέλφους με προβλήματα υγείας  (αναπνευστικά, καρδιολογικά κλπ) για όσο διάστημα θα υπάρχουν οχλήσεις στην ατμόσφαιρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατάστημα με είδη διατροφής στην Αρτάκη ζητάει προσωπικό

Κατάστημα με είδη διατροφής στην Αρτάκη ζητάει προσωπικό
Εργατικά
[13/11/2019 - 09:37]

Δείτε την ειδικότητα και επικοινωνήστε. ...περισσότερα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ: Ήταν έγκλημα ο θάνατος του 55χρονου Γιώργου Ψαρρά

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ: Ήταν έγκλημα ο θάνατος του 55χρονου Γιώργου Ψαρρά
Εργατικά
[06/11/2019 - 20:00]

Ανακοίνωση από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Εύβοιας.   ...περισσότερα

Η βιομηχανία αλουμινίου ΜΕΤΑΛ ΑΒΕΕ στο Σχηματάρι ζητά προσωπικό

Η βιομηχανία αλουμινίου ΜΕΤΑΛ ΑΒΕΕ στο Σχηματάρι ζητά προσωπικό
Εργατικά
[06/11/2019 - 12:55]

Δείτε τις ειδικότητες και στείλτε βιογραφικό  ...περισσότερα