Εξαρθρώθηκε σπείρα η οποία διέπραττε κλοπές σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Αττικής

Εξαρθρώθηκε σπείρα η οποία διέπραττε κλοπές σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Αττικής
15 Αυγούστου 2019, 15:39
A+ A-
Συνελήφθησαν 3 μέλη της και εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας εξαρθρώθηκε σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπραξαν κλοπές σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Αττικής. Τρία από τα μέλη της ομάδας, εντοπίστηκαν την Τρίτη 13 Αυγούστου σε περιοχή του Αλμυρού Βόλου Μαγνησίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Οι τρεις άντρες επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, για το οποίο διενεργούνταν αναζητήσεις από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ως οχήματος που εμπλέκεται σε περιπτώσεις κλοπών.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 27, 20 και 16 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας μίας ακόμη 20χρονης Ελληνίδας, μέλους της σπείρας, η οποία αναζητείται.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 2 έως 13 Αυγούστου, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, ανά περίπτωση, ενέχονται στη διάπραξη τεσσάρων τουλάχιστον κλοπών, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Αττικής.

Ειδικότερα ενέχονται:

  • Σε κλοπή από επιχείρηση ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή της.
  • Σε κλοπή τσάντας από ηλικιωμένο σε περιοχή της Αττικής, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα, και διάφορα προσωπικά αντικείμενα του παθόντα.
  • Σε κλοπή από εξοχική κατοικία στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας, όπου έκλεψαν χρηματικό ποσό, τραπεζικές κάρτες ανάληψης χρημάτων και διάφορα προσωπικά έγγραφα, ενώ ακολούθως προέβησαν σε ανέπαφες συναλλαγές και σε ανάληψη χρημάτων, με τις κλεμμένες  τραπεζικές κάρτες.
  • Σε κλοπή από σπίτι στο Δομοκό Φθιώτιδας, όπου άρπαξαν χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρυσαφικά.

Στη κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπών και θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Επιστροφή