Περιβάλλον

ΦΩΤΙΑ - ΕΥΒΟΙΑ: Συνεχίζεται η μάχη με 390 πυροσβέστες- Δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά

ΦΩΤΙΑ - ΕΥΒΟΙΑ: Συνεχίζεται η μάχη με 390 πυροσβέστες- Δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά
16 Αυγούστου 2019, 20:32
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις 8:04 το βράδυ της Παρασκευής.

Μπορεί ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης να μετέδωσαν λανθασμένα ότι η φωτιά στο Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων έχει σβήσει, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι δεν έχει τεθεί ακόμη υπό πλήρη έλεγχο και η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών συνεχίζονται στο μέτωπο που έχει περιοριστεί σε χαράδρα βόρεια του χωριού Πλατάνα, στη θέση Καμπιά, ενώ αρκετές αναζωπυρώσεις έγιναν στη διάρκεια της ημέρας σε διάφορα σημεία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στις 8:04 το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

" Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 13/08/2019 στην Κεντρική Εύβοια επιχειρούν 390 πυροσβέστες, 101 πυροσβεστικά οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, από την 1η, 2η, 6η, 7η & 8η Ε.Μ.Α.Κ., το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Στην αεροπυρόσβεση συμμετείχαν περιοδικά 10 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν στην αεροπυρόσβεση 2 αεροσκάφη από Ιταλία και ένα από Ισπανία, μετά από αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (RescEU).

Συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν: 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ.), 8 μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και των Ο.Τ.Α., η Δασική Υπηρεσία καθώς και 38 εθελοντές πυροσβέστες και 6 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα."

Όπως παρατηρήσατε, διαβάζοντας το κείμενο, η Πυροσβεστική δεν αναφέρει καν ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, πόσο μάλλον ότι έχει σβήσει...  

Το egnomi.gr σας παρέχει έγκυρη ενημέρωση για την πορεία της φωτιάς όλες αυτές τις μέρες και βασίζεται στην ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και από πηγές που βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς, χωρίς να υιοθετεί φήμες και ανεύθυνες πληροφορίες.