ΜεΡΑ25: Στο ίδιο φρικτό έργο είμαστε θεατές κάθε ελληνικό καλοκαίρι

ΜεΡΑ25: Στο ίδιο φρικτό έργο είμαστε θεατές κάθε ελληνικό καλοκαίρι
17 Αυγούστου 2019, 20:15
A+ A-
Ανακοίνωση για τις πυρκαγιές, από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη. 

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ 25 εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις πυρκαγιές, στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Στο ίδιο φρικτό έργο είμαστε θεατές κάθε ελληνικό καλοκαίρι.

Τα αίτια των πυρκαγιών πολλά και ποικίλα:

  • Προσπάθειες οικοπεδοποιήσεων-για την πυρκαγιά του Υμηττού υπάρχει αυτή η υποψία.
  • Αυθαίρετη δόμηση, που δυσκολεύει την πολιτική προστασία- για να θυμηθούμε το Μάτι.
  • Αντι-οικολογικές πολιτικές με τις χωματερές να αποτελούν «σπίθες» για τις πυρκαγιές- αυτό μάλλον συνέβη στην Ελαφόνησο.                                                                                            

Το ελληνικό κράτος με τις γνωστές δυσλειτουργίες του-επιβαρυμένες σημαντικά από την συρρίκνωση των δυνατοτήτων του λόγω λιτότητας. Τελευταία προστέθηκε και το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης.

Τα αποτελέσματα των πυρκαγιών είναι η πλανητική καταστροφή, η επιβάρυνση της υγείας μας και η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Είναι όμως και οικονομικά: οι τουρίστες εγκατέλειψαν μαζικά την Ελαφόνησο, προσθέτοντας μια ακόμη αδήριτη ανάγκη να διατηρηθούν οι περιβαλλοντικοί πόροι αυτής της όμορφης χώρας.

Όλα αυτά τα ζητήματα, που τα περισσότερα από αυτά χρονίζουν, δεν έχουν πρόταση αντιμετώπισης τους από την σημερινή κυβέρνηση.

Το ΜέΡΑ25 προτείνει την άμεση αναδάσωση των περιοχών , που κάηκαν και την άμεση αποζημίωση των πολιτών, που επλήγησαν . Το ΜέΡΑ25 έχει ολοκληρωμένη πρόταση Πράσινης Μετάβασης για την πρόληψη αλλά και την αποκατάσταση των περιοχών.

Το ΜέΡΑ25, δια στόματος του γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη, προτείνει ως κύρια προτεραιότητα της νέας Βουλής, την αντιμετώπιση της Κλιματικής καταστροφής."

Επιστροφή