Σάλος από την τοποθέτηση φοιτήτριας- μέλους της TEDx υπέρ της παιδοφιλίας

Σάλος από την τοποθέτηση φοιτήτριας- μέλους της TEDx υπέρ της παιδοφιλίας
20 Αυγούστου 2019, 20:00
A+ A-
Η TEDx είναι μία ΜΚΟ που δραστηριοποιείται και στη Χαλκίδα. 

Πλήθος αντιδράσεων ξεσήκωσε η ομιλία φοιτήτριας ιατρικής μέλους της TEDx, στην οποία έκανε προπαγάνδα υπέρ των παιδόφιλων. Η ΤED είναι μια μεγάλη ΜΚΟ που ξεκίνησε από την Αμερική το 1984 με στόχο τη διάδοση ιδεών και δραστηριοποιείται και στη Χαλκίδα. 

Το πρόγραμμα TEDx προσφέρει την δυνατότητα σε τοπικούς διοργανωτές αφού έχουν πάρει δωρεάν την άδεια χρήσης του brand, να διεξάγουν τοπικά συνέδρια στο πρότυπο του TΕD, που πολλά από αυτά είναι με δωρεάν είσοδο. 

Στην ομιλία της η φοιτήτρια Μιρτζάμ Χάιν, που δόθηκε μάλιστα εντός του Γερμανικού πανεπιστήμιου Würtzberg, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι:

" Η παιδεραστία είναι ένας αμετάβλητος σεξουαλικός προσανατολισμός ακριβώς όπως η ετεροφυλοφιλία και η κοινωνία πρέπει να γίνει πιο ανεκτική με τους παιδεραστές."

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας της, που είχε τον τίτλο  «Γιατί η αντίληψη μας για παιδεραστία πρέπει να αλλάξει», το μέλος της TEDx προσπαθεί με διάφορα επιχειρήματα να ισχυριστεί ότι η παιδεραστία είναι απλώς ένας άλλος σεξουαλικός προσανατολισμός.

«Κανείς δεν επιλέγει να είναι παιδεραστής, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει να είναι παιδεραστής» υποστηρίζει η Χάιν "αθωώνοντας" τους παιδεραστές και προκαλώντας αισθήματα θυμού σε πλήθος κόσμου που έσπευσε μέσω διαδικτύου να εκφράσει την αποστροφή του.

Από την πλευρά της η οργάνωση TED, σε μια λιτή σχετική ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για παρερμηνεία, και όπως υποστηρίζει:

«Η ομιλήτρια αναφερόταν στους παιδεραστές που “γεννήθηκαν έτσι” και πρότεινε ότι αν το αναγνωρίσουμε ως τέτοιο, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να εμποδίσουμε αυτούς τους ανθρώπους να ενεργήσουν με το ένστικτό τους και να βλάψουν τα παιδιά." 

Επιστροφή