Περιβάλλον

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ: Μέχρι αργά το Σάββατο συνεχιζόταν η επιχείρηση κατάσβεσης

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ: Μέχρι αργά το Σάββατο συνεχιζόταν η επιχείρηση κατάσβεσης
18 Αυγούστου 2019, 11:49
Συνεχίζονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό των εμπρηστών. 

Μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου 17 Αυγούστου συνεχιζόταν η επιχείρηση για την ολοκληρωτική κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς, που ξέσπασε στο Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων, την Τρίτη 13 Αυγούστου.

Η σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που εκδόθηκε στις 7:52 το απόγευμα  του Σαββάτου 17 Αυγούστου, αναφέρει τα εξής:

"Αναφορικά με τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 13η Αυγούστου 2019 στην Κεντρική Εύβοια, συνεχίζουν να επιχειρούν οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και των συναρμόδιων φορέων."

Στο μεταξύ, όπως ήδη έχει γράψει το egnomi.gr (δείτε εδώ το θέμα), άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τους τρεις υπόπτους για εμπρησμό ζήτησαν οι Αρχές.

Οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζουν κυρίως στον 33χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί πέρυσι για εννέα εμπρησμούς και είχε καταδικαστεί για έναν, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Κατά την εξέτασή τους οι τρεις ύποπτοι υποστήριξαν ότι την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά βρίσκονταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή, παρουσιάζοντας άλλοθι.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα είναι πλέον σε θέση να αναζητήσουν κενά ή αντιφάσεις στις καταθέσεις και στα άλλοθι των βασικών υπόπτων με βάση τα κύματα από τις κεραίες τηλεπικοινωνιών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ