Αθλητικά

Οι Χαλκιδεοι της Θήβας

29 Ιανουαρίου 2011, 00:00
Αρκετοί οι παίχτες που πέρασαν τη ...γέφυρα για την ομάδα της Βοιωτίας

Τις ...παλιές εποχές, στις 10ετίες του '50 και του '60 είχαν μείνει στην ιστορία οι ομηρικές μάχες Χαλκιδέων και Θηβαίων κυρίως μεταξύ του θρυλικού Ολυμπιακού Χαλκίδας και του Κάδμου Θηβών.

Από τα τέλη της 10ετίας του '60, διαδέχθηκαν τους παραπάνω, ο ΑΟ Χαλκίς και ο ΑΟ Η Θήβα, αλλά δεν ήταν οι αναμετρήσεις τόσο συχνές όσο οι προηγούμενες, αλλά και η κυριαρχία της Χαλκίδας (βλέπε 7-3 στις νίκες) ήταν εμφανής και δεν άφηνε περιθωρια για μαινόμενες καταστάσεις (εκτός λίγων εξαιρέσεων).

Από τις αρχές της 10ετίας του '80 μάλιστα, παίχτες Χαλκιδέοι αλλά και Ευβοιώτες ενίσχυσαν αρκετές φορές την ομάδα της Θήβας.Από τους πρώτους μετανάστες που ...πέρασαν τη γέφυρα ήταν ο Παύλος Παπαδόπουλος, πρώην ΑΟΧίτης αμυντικός που τώρα παρακολουθεί ανελλιπώς τον αγαπημένο του ΑΠΚΟ Δροσιάς από τη εξέδρα, Μάλιστα Ο "Παυλάρας" (στη φωτό πάνω ...ξεχωρίζει δεξιά) βοήθησε τη Θήβα να κερδίσει την άνοδό της στη Β' Εθνική το 1982.Ακολούθησαν και φόρεσαν τη φανέλα της Θήβας συγχρόνως δυο "παιδιά" του αείμνηστου Μπάμπη Κωτσακόπουλου. Την περίοδο 84-85 στη Γ' Εθνική ήατν στην 11άδα της ο Γιάννης Μπασούκος (καθιστός, δεύτερος από αριστερά), προπονητής σήμερα της Δροσιάς και ο αίλουρος γκολκίπερ Σούλης Τζοτζόκος που αγωνίστηκε μετά στον ΑΟΧ.

Εκτός από αυτούς πήγαν στη Θήβα και ο Αλιβεριώτης (έγινε και ΑΟΧίτης για λίγο) Νίκος Καλοκαιρινός (προπονητής του Ταμυναϊκού), ο αειθαλής Γιάννης Σόλιας (αγωνίζεται ακόμη και βάζει γκολ με τον Εραπο, αν και έπιασε τα δεύτερα ...άντα), ο Αντώνης Αυλωνίτης (προπονητής του Αχαρναϊκού σήμερα) και άλλοι.

Η ...δαρροή συνεχίζεται και τα τελευταια χρόνια. Βλέπε: Τσαλμάς, Σταματίου, Βαλκάνος (πήγε στον Αστερα Τρίπολης) κ.α. Φέτος στην ενδεκάδα αγωνίζεται ο Πέρρος που προέρχεται από τα Αλάτσατα και θα είναι εκτός απροόπτου στον αυριανό αγώνα με τον ΑΟΧ στο στάδιο Χαλκίδας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι διαιτητες στους αγώνες του Σαββατοκύριακου

Οι διαιτητες στους αγώνες του Σαββατοκύριακου
Αθλητικά
[17/09/2021 - 15:13]

Ο Γιάννης Κηρύκος στη Μακρυκάπα και στο Δύστο - Ο Κασομούλης στο ντέρμπι Ερέτρια-Αμάρυνθος ...περισσότερα

Ξεκίνησε δυναμικά η ποδοσφαιρική Ακαδημία του ΑΟ Κονιστρών και Περιχώρων!

Ξεκίνησε δυναμικά η ποδοσφαιρική Ακαδημία του ΑΟ Κονιστρών και Περιχώρων!
Αθλητικά
[16/09/2021 - 19:45]

Με τους προπονητές Παύλο Βογιατζή, Νίκο Κωτσή και την γυμνάστρια Ελευθερία Βάρκα! ...περισσότερα