Υγεία

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ: Προσλαμβάνεται καρδιολόγος στα μέσα Σεπτεμβρίου

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ: Προσλαμβάνεται καρδιολόγος στα μέσα Σεπτεμβρίου
1 Σεπτεμβρίου 2019, 19:50
Η απάντηση της Διοίκησης στο Σύλλογο Εργαζομένων, που κάνει λόγο για αποδυνάμωση του Νοσοκομείου.  

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κύμης, που καταγγέλλει ότι αποδυναμώνεται σταδιακά από γιατρούς το Νοσοκομείο (δείτε την εδώ), απάντησε η Διοίκηση, τονίζοντας ότι κάνει ενέργειες την στελέχωσή του με ιατρικό προσωπικό.

Στην ανακοίνωσή της, η αναπληρώτρια Διοικήτρια Βασιλική Αγγελοπούλου τονίζει η πρόσληψη ενός επικουρικού Καρδιολόγου αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, παραθέτει ένα σύντομο ιστορικό των μέχρι τώρα κινήσεων που έχουν γίνει, προς την κατεύθυνση της κάλυψης των κενών θέσεων:

  • Στις 28.03.19 -ανταποκρινόμενοι σε σχετικό ερώτημα της 5ης Υ.Πε - ζητήσαμε αύξηση των ορίων του Π/Υ  του νοσοκομείου για την κάλυψη των αναγκών μας, δίνοντάς βάρος στην πρόσληψη επικουρικών Ιατρών- Καρδιολόγου και Ακτινολόγου-καθώς δεν υφίστανται κενές οργανικές θέσεις σε αυτές τις ειδικότητες.
  • Στις 05.04.19 καθώς και στις 24.07.19 ζητήσαμε  προκήρυξη της μίας (1) κενής θέσης παθολογίας.
  • Στις 14.05.19 ζητήσαμε τροποποίηση του οργανισμού του ΓΝ-ΚΥ ΚΥΜΗΣ ώστε να συσταθούν νέες οργανικές θέσεις ιατρών για τις μονήρεις ειδικότητες του νοσοκομείου, μεταξύ των οποίων δυο (2) θέσεις Καρδιολογίας & μιας (1) θέση Ακτινοδιαγνωστικής. Μετά την έγκριση της τροποποίησης ο συνολικός αριθμός των οργανικών θέσεων θα διαμορφωθεί ως εξής :  τρεις (3) θέσεις Καρδιολογίας  και δυο (2) θέσεις Ακτινοδιαγνωστικής.
  • Στις 20.05.19 ζητήσαμε την προκήρυξη της θέσης, του προς συνταξιοδότηση, Διευθυντού του Ακτινοδιαγνωστικού .
  • Στις 09.07.19 κατόπιν θετικής απόφασης της 5ης Υ.Πε για αύξηση των ορίων, ξεκινάμε την τροποποίηση του Π/Υ με στόχο κυρίως την πρόσληψη επικουρικού Καρδιολόγου & Ακτινολόγου, ενόψει και της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου.
  • Στις 17.07.19 γίνεται αναστολή από το Υπουργείο Υγείας της αύξησης των ορίων. Παρόλα αυτά, στις 22/7/19 στέλνουμε προς έγκριση στην 5η Υ.Πε τροποποίηση Π/Υ– χωρίς τις επιπλέον πιστώσεις- προκειμένου, με εσωτερική ανακατανομή, να εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να προσλάβουμε, μέσα Αυγούστου, τον επικουρικό Καρδιολόγο.
  • Η τροποποίηση του ΓΝ-ΚΥ ΚΥΜΗΣ μπλοκάρεται και προωθείται μόνο η τροποποίηση του Γ.Ν ΧΑΛΚΙΔΑΣ (το οποίο αποτελεί το κεντρικό νοσοκομείο των διασυνδεόμενων).
  • Με ηλεκτρονικά μηνύματα (23.07.19, 08.08.19, 12.08.19)  ενημερώνουμε το υπουργείο και την 5η Υ.Πε  για το θέμα του Καρδιολόγου – και γενικότερα για τα προβλήματα του ΓΝ-ΚΥ ΚΥΜΗΣ -και ζητάμε συνάντηση με το Υφυπουργό Υγείας.
  • Τελικά παίρνουμε «το πράσινο φως» από το Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, για την τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΓΝ-ΚΥ ΚΥΜΗΣ, τέλος Αυγούστου .

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

« Με δεδομένα τα παραπάνω, η πρόσληψη του επικουρικού Καρδιολόγου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα Σεπτεμβρίου. Το ζήτημα όμως της αύξησης των ορίων του προϋπολογισμού του νοσοκομείου συνεχίζει να παραμένει μια επιτακτική ανάγκη.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτά είναι τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για προστασία

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτά είναι τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για προστασία
Υγεία
[24/02/2020 - 18:45]

Αναλυτικές οδηγίες από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.  ...περισσότερα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε επιφυλακή οι αρχές στην Ελλάδα - Συνεχείς συσκέψεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε επιφυλακή οι αρχές στην Ελλάδα - Συνεχείς συσκέψεις
Υγεία
[24/02/2020 - 17:15]

Ψυχραιμία και εγρήγορση συνιστά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ...περισσότερα

ΣΤΑΥΡΟΣ: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό Σχολείο

ΣΤΑΥΡΟΣ: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό Σχολείο
Υγεία
[23/02/2020 - 08:24]

Από την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας. ...περισσότερα