Σέρβιρε σαμπάνια με στυλ

Σέρβιρε σαμπάνια με στυλ
31 Ιανουαρίου 2011, 08:53
A+ A-
Οι γιορτές πέρασαν, αλλά μία σαμπάνια μπορείς να την απολαύσεις με στυλ όλο το χρόνο

Μάθε τα βασικά και απόλαυσε τη σαμπάνια ή τον αφρώδη οίνο που σου αρέσει με στυλ.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

1. Τα αφρώδη σερβίρονται στους 8 με 10 βαθμούς Κελσίού.

2. Για να διατηρήσουν τη σωστή θερμοκρασία σερβίρονται πάντα σε σαμπανιέρα με πάγο και νερό.

3. Τα ποτήρια που τους ταιριάζουν είναι τα γνωστά ψηλόλιγνα flutes (φωτο αριστερά).

4. Το ποτήρι πρέπει να το γεμίσετε ακριβώς στα 3/4.

5. Για να ανοίξετε τη σαμπάνια κρατήστε γερά το φελλό με το ένα χέρι και με το άλλο περιστρέψτε το μπουκάλι. Επιτυχία θεωρείται να ανοιχτεί αθόρυβα και να μη χαθεί ούτε μία σταγόνα από το περιεχόμενο.

6. Διατηρήστε το μπουκάλι στο ψυγείο μέχρι ένα μήνα μόνο.

7. Συνοδέψτε τη σαμπάνια με αλμυρά μπισκοτάκια, πράσινες ελιές ή μικρά κυβάκια γραβιέρας αν τη σερβίρετε ως απεριτίφ.

8. Στο κυρίως πιάτο συνοδεύει κυρίως στρείδια, ψάρια, κοτόπουλο, φραγκόκοτες καθώς και χοιρινό φιλέτο, όλα μαγειρεμένα ελαφριά.

9. Η ροζέ σαμπάνια συνδυάζεται θαυμάσια με τάρτες φρούτων.

10. Μεταξύ των κλισέ συνοδευτικών, που δεν είναι άλλα από τις φράουλες και το χαβιάρι, προτιμήστε να την συνδυάσετε με τις πρώτες. Το χαβιάρι, αντίθετα με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, δεν ταιριάζει ιδιαίτερα με τη σαμπάνια.

Αυτά τα λίγα για την ώρα. Καλή απόλαυση!

Επιστροφή