Πολιτισμός

Ξεκινάει τις δράσεις της η Εστία Γνώσης Χαλκίδας

Ξεκινάει τις δράσεις της η Εστία Γνώσης Χαλκίδας
15 Σεπτεμβρίου 2019, 11:19
Στεγάζεται στο Κόκκινο Σπίτι.

Συνεχίζονται οι επιστημονικές και διδακτικές δραστηριότητες της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και συγκεκριμένα ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου..

Οι δραστηριότητες αφορούν την Αστροφυσική-Αστρονομία, τη Ρομποτική, την Πληροφορική, τα Μαθηματικά και τη Φυσική..

Στόχος είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν με ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης τις έννοιες που διέπουν το Σύμπαν, αλλά και με διαδραστικό τρόπο να εισχωρήσουν στην ουσία των παραπάνω επιστημών.

Υπεύθυνος της Εστίας Γνώσης, η οποία υπάγεται στον ΔΟΠΠΑΧ, είναι ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Επιπλέον, συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Χαλκίδας στην προαιρετική ενότητα με τίτλο "Μαθήματα Ζωής". Επίσης προαιρετικά παρουσιάζεται και η ανάλυση με θέμα "Το φαινόμενο του πορθμού του Ευρίπου".

Επιπλέον, συνεχίζονται τα εβδομαδιαία δωρεάν σεμινάρια με τίτλο "Προαγωγή ψυχικής υγείας". Πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα με στόχο την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών και την προαγωγή της ψυχικής υγείας. Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο ψυχολόγος- κοινωνιολόγος του Υπουργείου Υγείας Αντώνης Χαλικόπουλος.

Οσον αφορά στο πετυχημένο πρόγραμμα "ΤηλΕστία" συνεχίζει να εφαρμόζεται και φέτος φέρνοντας κοντά μαθητές από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη χορηγία της Μητρόπολης Χαλκίδας.

Τέλος, για έβδομη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το πρόγραμμα "ΤηλεΤάξη" με τη χορηγία του ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".  Μέσω του καινοτόμου προγράμματος, διδάσκονται Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά από την έδρα της Εστίας σε 10 ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία της χώρας που είναι τα εξής:  Βροντού Νευροκοπίου, Τορώνης Χαλκιδικής, νήσου Αμουλιανής, Καρκιναγρίου Ικαρίας, Χρυσομηλιάς Φούρνων,  Αγίου Γεωργίου Τροιζηνίας, Στενώματος Ευρυτανίας, Τυμφρηστού Φθιώτιδας, Αγράφων Ευρυτανίας και Καλάμου Λευκάδας.

Οσα σχολεία, μαθητές, φοιτητές ή και μεμονωμένοι πολίτες θέλετε να επωφεληθείτε από τα προγράμματα της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας, πρέπει να καλέσετε έγκαιρα στα τηλέφωνα 22210-87860, 22210-77599.