Ο Chef Προτείνει

Ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα

Ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα
13 Σεπτεμβρίου 2019, 09:32
Χωρίς φύλλο

Ηπειρος και πίτα πάνε μαζί. Πίτες με κρέας, πίτες γλυκές ή αλμυρές, πίτε με φύλλο ή χωρίς, είναι κάτι που σε χρόνο ...στο πι και φι, φτιάχνουν εκεί οι νοικοκυρές στην Ηπειρο. Μια πολύ γρήγορη και νόστιμη ηπειρώτικη πίτα είναι και αυτή με το κολοκύθι, η γνωστή Ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα.

Υλικά:
1 κιλό πράσινο κολοκύθι τριμμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού φέτα τριμμένη
1 κ.γ αλάτι και λίγο πιπέρι
1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Τι κάνουμε

Τρίβουμε το κολοκύθι και το τοποθετούμε με αλάτι σε σουρωτήρι. Το αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον μισή ώρα, στύβοντάς το κατά διαστήματα για να φύγει το νερό που έχει το συγκεκριμένο λαχανικό. Αφού το στύψουμε, το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνοντας μέσα κι όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.

Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και ρίχνουμε σταδιακά (ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε) το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός σαν του κέικ (όχι ιδιαίτερα παχύρρευστος, προσοχή στο αλεύρι!).

Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί (στην Ήπειρο το λένε «σινί»), ρίχνουμε το μίγμα  και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για περίπου 1 ½ ώρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κέικ με πετιμέζι

Κέικ με πετιμέζι
Ο Chef Προτείνει
[27/09/2019 - 10:33]

Το πολύτιμο σιρόπι της φύσης   ...περισσότερα