Περιβάλλον

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ - ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Να μπει ένα τέλος ζητάει ο Ζάχος Χατζηνικολής

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ - ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Να μπει ένα τέλος ζητάει ο Ζάχος Χατζηνικολής
14 Σεπτεμβρίου 2019, 17:50
Δείτε την παρέμβασή του

Ξεκάθαρη θέση για την ασύδοτη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στο Δήμο Καρύστου πήρε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Ζάχος Χατζηνικολής.

Τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι:

«Στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας είχαμε αναφερθεί στα αντισταθμιστικά οφέλη που πρέπει να διεκδικήσομε από την ήδη υφιστάμενη κατάσταση των αιολικών πάρκων και μία πλήρη επίσημη ενημέρωση για τον προγραμματισμό νέων Αιολικών για όλη την δεκαετία έως το 2030, καθώς και πλήρη σεβασμό στις ιδιοκτησίες των συνδημοτών μας .
Είχαμε επισημάνει ότι η νυν Δημοτική Αρχή – εν αντιθέσει με εμάς - έχει εκφράσει την βούληση της για την άνευ ουδενός περιορισμού εγκατάσταση αιολικών πάρκων εσαεί ( μακάρι να αποδειχθεί το αντίθετο ).
Τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση , όσο και η νυν, έχουν ταχθεί υπέρ των ήπιων μορφών ενέργειας και δη της αιολικής και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να καλύψουν τον στόχο τους σε ποσοστό παραγωγής.
Αυτό που πρέπει να διεκδικήσομε εμείς είναι η διατράνωση του αιτήματός μας με όλους του τρόπους , δηλαδή ότι η περιοχή μας έχει εξαντλήσει κατά πολύ και προ πολλού κάθε δυνατότητα περαιτέρω εγκατάστασης αιολικών πάρκων , ώστε να διακοπεί κάθε προγραμματισμός ( εγκρίσεις , προκηρύξεις κ.λ.π ).
Δηλαδή να σταματήσει κάθε διαδικασία προ της έναρξης των διαδικασιών εγκατάστασης κ.λ.π .Οσο αφήνουμε να συνεχίζονται οι διαδικασίες εγκρίσεων και εγκαταστάσεων , τόσο περισσότερο δυσχεραίνεται η επιτυχής έκβαση των αιτημάτων μας .

Για αυτό , θα ζητήσουμε από προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο την συζήτηση για το θέμα αυτό και ειδικότερα την λήψη απόφασης με την οποία θα ζητείται η επίσημη και πλήρης ενημέρωση του προγραμματισμού ( άμεσου , μεσοπρόθεσμού και μακροπρόθεσμού ) αιολικών πάρκων στον Δήμο μας και το στάδιο που βρίσκεται η κάθε περίπτωση καθώς και απόφαση για την μη δυνατότητα του Δήμου μας περαιτέρω εγκατάστασης αιολικών πάρκων.

Είναι αδιανόητο την χρονική στιγμή που διαφαίνεται μια αναπτυξιακή προοπτική για την χώρα και για τον Δήμο μας , να δεχτούμε μια άνευ περιορισμών περαιτέρω εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε ξηρά και σε θάλασσα ( όπως προβλέπεται στο Καστρί ) που θα επηρεάσει αρνητικά την τουριστική αξιοποίηση του τόπου μας.
Για τα άλλα δυο θέματα ( αντισταθμιστικά οφέλη και σεβασμός των ιδιοκτητών ) θα επανέλθομε».

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 14 -9-2019
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ: ¶λλαξε όψη το πάρκο στην Αγία Μαρίνα

ΧΑΛΚΙΔΑ: ¶λλαξε όψη το πάρκο στην Αγία Μαρίνα
Περιβάλλον
[24/05/2020 - 16:27]

Μετά τη συνεργασία του Δήμου με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Εύβοιας. ...περισσότερα

ΕΥΒΟΙΑ: Τρεις παραλίες του νομού βραβεύτηκαν φέτος με γαλάζια σημαία

ΕΥΒΟΙΑ: Τρεις παραλίες του νομού βραβεύτηκαν φέτος με γαλάζια σημαία
Περιβάλλον
[21/05/2020 - 19:15]

Δείτε ποιες είναι, καθώς και άλλες 15 παραλίες, που βραβεύτηκαν στη Στερεά Ελλάδα. ...περισσότερα

ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ: Το περιφερειακό συμβούλιο απέρριψε το ψήφισμα για το περιβάλλον

ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ: Το περιφερειακό συμβούλιο απέρριψε το ψήφισμα για το περιβάλλον
Περιβάλλον
[21/05/2020 - 18:00]

Δε εγκρίθηκε από την πλειοψηφία η πρόταση της παράταξης.   ...περισσότερα

Φωτιά στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου

Φωτιά στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου
Περιβάλλον
[20/05/2020 - 20:38]

Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή αστυνομική και πυροσβεστική δύναμη. ...περισσότερα