Ελεύθερη η 49χρονη Ρουμάνα με τα πλαστά διαβατήρια

Ελεύθερη η 49χρονη  Ρουμάνα με τα πλαστά διαβατήρια
14 Σεπτεμβρίου 2019, 13:13
A+ A-
Η δικαστική απόφαση βγήκε πριν από λίγο

Ελεύθερη αφέθηκε η 49χρονη Ρουμάνα, η οποία είχε συλληφθεί με 401 πλαστά διαβατήρια στην κατοχή της. Πριν από λίγο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ανέβαλε την υπόθεση και μέχρι την εκδίκασή της άφησε ελεύθερη την αλλοδαπή γυναίκα.

Η Ρουμάνα συνελήφθη πρωινές ώρες της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μετά από έλεγχο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων σε συνεργασία με αστυνομικούς  της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Πάνω της είχε 401 πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες και εναντίον της σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, η 49χρονη κατελήφθη σε έλεγχο στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου, να μεταφέρει εντός χειραποσκευής, 401 ταξιδιωτικά έγγραφα ( διαβατήρια, ταυτότητες) τρίτων προσώπων διαφόρων χωρών, τα οποία και κατασχέθηκαν (φωτό).

Από την έρευνα προέκυψε ότι η πλειονότητα των εγγράφων ήταν καταχωρημένα ως «κλαπέντα-υπεξαιρεθέντα-απολεσθέντα». Η δίκη επρόκειτο να γίνει σήμερα, αλλά η Ρουμάνα πήρε αναβολή για τα τέλη Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε θα κυκλοφορεί ελεύθερη.

Επιστροφή