Κοινωνία

ΚΡΙΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για ζευγάρι που χάθηκε σε μονοπάτι

ΚΡΙΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για ζευγάρι που χάθηκε σε μονοπάτι
18 Σεπτεμβρίου 2019, 18:15
Η γυναίκα τραυματίστηκε στο γόνατο και στήθηκε επιχείρηση για την διακομιδή της.

Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας για τον εντοπισμό ζευγαριού αλλοδαπών, που χάθηκε σε ορεινό μονοπάτι πάνω από την παραλία Λιανής ¶μμου (φωτό), στα Κριεζά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. 

Ένα ζευγάρι Ισπανών είχε πάει στην περιοχή για πεζοπορία, αλλά η 63χρονη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και δεν μπορούσε να περπατήσει. Το ζευγάρι πανικοβλήθηκε και τηλεφώνησε στον διεθνή αριθμό εκτάκτου ανάγκης 112.

Στο 112 δεν μιλούσε κανένας Ισπανικά και υπήρχε δυσκολία στην επικοινωνία με τους Ισπανούς, οι οποίοι δεν μιλούσαν Αγγλικά και δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν που ακριβώς βρίσκονται.

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας, όπου ο Διοικητής κ. Μίχας αναζήτησε αμέσως και έφερε στην Υπηρεσία Χαλκιδέα καθηγήτρια Ισπανικών, ενώ ζητήθηκε από το 112 ο αριθμός του κινητού των καλούντων σε βοήθεια.  

Με τη βοήθεια της καθηγήτριας έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και δόθηκαν οδηγίες στους Ισπανούς να αναζητήσουν το στίγμα τους στο κινητό τους τηλέφωνο και να το δώσουν στους Πυροσβέστες.

Πράγματι έτσι έγινε και όχημα από το κλιμάκιο Αλιβερίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφερε να εντοπίσει το ζευγάρι. Παράλληλα, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ να στείλει ασθενοφόρο για την διακομιδή της τραυματισμένης γυναίκας.

Μάλιστα δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο στο Αλιβέρι και κατέφθασε από το Νοσοκομείο Κύμης, παρέλαβε την γυναίκα και την μετέφερε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Έτσι, χάρη στην ευστροφία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μίχα  να καλέσει άμεσα καθηγήτρια Ισπανικών στην Υπηρεσία, είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια του αλλοδαπού ζεύγους.