Υγεία

4ο ΚΑΠΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Ανοικτή εκδήλωση για το κοινό

4ο ΚΑΠΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Ανοικτή εκδήλωση για το κοινό
21 Σεπτεμβρίου 2019, 16:15
Με θέμα την σωστή διατροφή και την πρόληψη ατυχημάτων στο σπίτι.

Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με θέμα την προαγωγή υγείας των ατόμων τρίτης ηλικίας διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ινστιτούτο Prolepsis στο 4ο ΚΑΠΗ Χαλκίδας (7ου Συντάγματος Πεζικού 20), την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων τρίτης ηλικίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε θέματα σχετιζόμενα με τη διατροφή και την πρόληψη ατυχημάτων στο σπίτι» που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στόχος του προγράμματος είναι η διατήρηση και η προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας των ηλικιωμένων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μέσα από την πρόληψη, τη σωστή ενημέρωση για θέματα που αφορούν στην υγεία τους και την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Η εκδήλωση στο 4ο ΚΑΠΗ Χαλκίδας απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας, καθώς και σε επαγγελματίες υγείας ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών και  εργαζόμενους σε ΚΑΠΗ της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης (17:30 – 18:30) ιατρός, ειδικός προαγωγής υγείας και διατροφολόγος του Ινστιτούτου Prolepsis θα μιλήσουν για θέματα σωστής διατροφής και πρόληψης ατυχημάτων στο σπίτι, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και θα διανεμηθεί σχετικό ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές.  

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης (18:45 – 19:45), θα πραγματοποιηθεί ομιλία και ανοιχτή συζήτηση για ιατρούς και άλλους λειτουργούς υγείας της περιοχής, καθώς και για τους εργαζομένους των ΚΑΠΗ με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευσή τους στα συγκεκριμένα θέματα.