ΑΡΤΑΚΗ: Δεκάδες παιδιά ζύμωσαν το πιο γλυκό ψωμί

ΑΡΤΑΚΗ: Δεκάδες παιδιά ζύμωσαν το πιο γλυκό ψωμί
19 Σεπτεμβρίου 2019, 15:23
A+ A-
Στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Μητρόπολης Χαλκίδας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου το εκπαιδευτικό, διαδραστικό πρόγραμμα "Το πιο γλυκό ψωμί", στο Κέντρο Στήριξης Οικογενείας της Μητρόπολης Χαλκίδος στην Αρτάκη, όπου η προσέλευση μικρών και μεγάλων ήταν εντυπωσιακή.

Ο υπεύθυνος του Κέντρου, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Φουντούλης, Εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αρτάκης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση τους στην πρόσκληση της Μητρόπολης, τους ενημέρωσε για τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο ΚΕ.Σ.Ο.

Στη συνέχεια, γονείς και παιδιά ενθουσιάστηκαν με την δραματοποιημένη αφήγηση του λαϊκού παραμυθιού "Tο πιο γλυκό ψωμί". από τα μέλη της ομάδας “Μέλι – Γάλα”.

Για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή του προγράμματος τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες, όπου ήρθαν σ’ επαφή με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του ψωμιού.

Μάλιστα τα παιδιά ζύμωσαν και έψησαν πρόσφορα, τα οποία προσέφεραν στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης ή στις Ενορίες τους για την Θεία Λειτουργία της γιορτής της Αγίας Σοφίας.

Επιστροφή