Έσβησαν την διάβαση πεζών στην οδό Λυκόφρωνος στη Χαλκίδα

Έσβησαν την διάβαση πεζών στην οδό Λυκόφρωνος στη Χαλκίδα
27 Σεπτεμβρίου 2019, 17:42
A+ A-
Η υπόθεση θα έχει συνέχεια στα Δικαστήρια, σύμφωνα με τον δικηγόρο Δημήτρη Καρβέλη.

Η διάβαση πεζών στην οδό Λυκόφρωνος, μπροστά σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σβήστηκε από συνεργεία του Δήμου, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

Το σβήσιμο της διάβασης έγινε με απόφαση της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στην οποία είχε προσφύγει ο Χαλκιδέος δικηγόρος Δημήτρης Καρβέλης, ο οποίος είχε αναδείξει το θέμα από την πρώτη στιγμή, καταγγέλλοντας ότι η διάβαση ήταν παράνομη. 

Ο ίδιος με μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook, συνοδευόμενη από πολλές φωτογραφίες, τονίζει ότι η υπόθεση θα έχει συνέχεια στα Δικαστήρια, στα οποία ενδεχομένως να βρεθούν κατηγορούμενοι ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης και ο πρώην αντιδήμαρχος Θανάσης Τριανταφύλλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρβέλης αναφέρει - μεταξύ άλλων - τα εξής:

"Τον Δεκέμβριο του 2018, πριν εννέα μήνες, είχα στείλει εξώδικη αναφορά – πρόσκληση προς τον τότε Δήμαρχο με την οποία του έκανα γνωστές παράνομες ενέργειες του αντιδημάρχου του Θανάση Τριανταφύλλου που αφορούσαν παράνομη κατασκευή πεζοδρομίου και διάβασης πεζών μπροστά σε επιχείρηση καφενείου απέναντι από το γραφείο μου στην οδό Λυκόφρωνος και τον καλούσα να μου δώσει τις αποφάσεις και τις τεχνικές μελέτες που προβλέπει ο νόμος για τέτοιες κατασκευές.

Αυτός αδιαφόρησε παντελώς, (κοινώς με έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια) πλην όμως όταν τον Ιούλιο του 2019 μάθανε ότι τις παρανομίες τους έχει αρχίσει και τις ερευνά ο Εισαγγελέας και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η διάβαση αυτή ήταν εντελώς παράνομη, έφερε σαν έκτακτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την μεταφορά άλλης (από πολλών ετών κατασκευασμένης) διάβασης στο σημείο που είχαν κατασκευάσει την παράνομη, πιστεύοντας ο φουκαράς πρώην Δήμαρχος ότι θα γλυτώσει την παραπομπή του σε ποινικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος!

Φυσικά τους πήρα είδηση, τους κατήγγειλα στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος όπως ήταν φυσικό ακύρωσε την παράνομη απόφαση του Παγώνη.

Χθες ξηλώθηκε η παράνομη διάβαση πεζών που είχε στηθεί μπροστά σε επιχείρηση εντελώς παράνομα!! Και φυσικά αυτή η υπόθεση δεν τελείωσε εδώ! Τώρα θα αρχίσουν και οι αστικές δίκες και έπονται και οι ποινικές διώξεις!!"

  • Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ανάρτηση του Δημήτρη Καρβέλη στο facebook.

Επιστροφή