ΨΑΧΝΑ: Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε σύσκεψη στο Δημαρχείο για τις καταστροφικές πυρκαγιές (VIDEO)

ΨΑΧΝΑ: Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε σύσκεψη στο Δημαρχείο για τις καταστροφικές πυρκαγιές (VIDEO)
2 Οκτωβρίου 2019, 12:20
A+ A-
Δείτε τι είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στη σύσκεψη των φορέων.

Τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα αναδείχτηκαν από εκπροσώπους σωματείων και φορέων στη συζήτηση - σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην κατάμεστη η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στα Ψαχνά, το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε την περιοχή, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κόμματος.Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Το άνοιγμα στη σύσκεψη των φορέων έγινε από τον Μάκη Μακρή, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΤΕ Εύβοιας του Κόμματος. Παρευρέθηκαν ακόμα τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής του ΚΚΕ και Κώστας Παρασκευάς.

Επίσης ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, καθώς και η Χριστίνα Αβραμίδου, Γραμματέας της ΚΟ Ψαχνών του Κόμματος.

Κυρίαρχο θέμα στη συζήτηση ήταν η πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά και οι συνέπειές της, ενώ παρουσιάστηκαν διεξοδικά οι θέσεις του ΚΚΕ τόσο για τα επείγοντα μέτρα που απαιτούνται για την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων και τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, όσο και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ο k. Κουτσούμπας κλείνοντας τη σύσκεψη εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στις δίκαιες διεκδικήσεις των κατοίκων της περιοχής, στο αίτημα για αναδάσωση των καμμένων εκτάσεων και απαγόρευση οικονομικών δραστηριοτήτων σε αυτές, για αποζημίωση στο 100% όλων, δίχως εξαιρέσεις, για τους ρητινοκαλλιεργητές.

Επίσης μίλησε, για έκτακτο γενναίο βοήθημα, για εξασφάλιση θέσεων εργασίας, για αποκατάσταση των οικογενειών που θρήνησαν θύματα και να απαλλαγούν όλοι οι πληγέντες από ΕΝΦΙΑ, άλλα τέλη π.χ. των ΔΕΚΟ.

Επεσήμανε την αδήριτη ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα. Έθιξε το ζήτημα της ενίσχυσης της Πυροσβεστικής. Ειδική αναφορά έκανε και σε άλλα ζητήματα που τέθηκαν στη σύσκεψη όπως στο να μην κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής στα Ψαχνά, για την επίλυση προβλημάτων στην εστία του πανεπιστημίου κ.ά.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρέμβαση του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Επιστροφή